Tim Gajser diept na nieuwe GP-zege in Azië voorsprong in WK-stand verder uit

Print
Tim Gajser diept na nieuwe GP-zege in Azië voorsprong in WK-stand verder uit

Foto: AFP

Tim Gajser (Honda) heeft zondag in de MXGP-klasse de Grote Prijs van Azië motorcross, de twaalfde WK-manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. De Sloveen won op het circuit van Semarang zowel de eerste reeks als de tweede. In de MX2-klasse was de zege weinig verrassend opnieuw voor de Spaanse wereldkampioen en WK-leider Jorge Prado (KTM).

Gajser houdt met vijftig punten de Zwitsers Arnaud Tonus (42 ptn) en Jeremy Seewer (38 ptn), beiden Yamaha, achter zich. Jeremy Van Horebeek (Honda) moest genoegen nemen met de zevende stek (26 ptn). In de WK-stand staat Gajser ruim aan kop met 538 punten, voor Seewer (365 ptn) en de Italiaan Antonio Cairoli (KTM/358 ptn), die niet in actie kwam. Van Horebeek (271 ptn) volgt als achtste.

Prado won in de MX2 beide reeksen en topt de GP met vijftig punten. De Fransman Tom Vialle (KTM/40 ptn) en de Nederlander Calvin Vlaanderen (Honda/36 ptn) maken de top drie vol. Brent Van doninck (Honda) en Jago Geerts (Yamaha) volgen als achtste en negende met 26 punten. Prado (544 ptn) voert de WK-stand ruim aan, voor de Deen Thomas Kjær Olsen (Husqvarna/466 ptn) en Vialle (366 ptn). Geerts (360 ptn) valt net naast het podium, Van doninck (146 ptn) is zestiende.

Over twee weken trekken de coureurs naar Loket, voor de GP van Tsjechië. Nadien, op 4 augustus, staat in Lommel de GP van België op de planning.