Anderlecht bevestigt: Constant Vanden Stockstadion wordt Lotto Park, bekijk hier de eerste beelden

Print

RSC Anderlecht heeft (eindelijk) officieel de naamsverandering van het stadion bekendgemaakt. Eerder lekte al uit dat het Constant Vanden Stockstadion zou veranderen in Lotto Park, het is de eerste naamswijziging van het stadion in 36 jaar.

LEES OOK. Straks ook Lotto Stadion op de Heizel? Waarom Nationale Loterij Anderlecht veel meer betaalt dan Club Brugge en Standard

Anderlecht treedt al sinds 1983 aan in het Constant Vanden Stockstadion. Constant Vanden Stock, in 2008 overleden, was van 1971 tot 1996 voorzitter van de club. Van 1917 tot 1983 speelde de Belgische recordkampioen nabij het Astridpark in het Émile Verséstadion, een verwijzing naar de eerste weldoener van de Brusselse club. In het kader van een grondige renovatie van het stadion werd het bouwwerk 36 jaar geleden naar Constant Vanden Stock vernoemd.

Eerder deze week werd er al een nieuwe banner ‘Lotto Park’ aan de voorzijde van het stadion opgehangen maar even later werd de naam afgedekt. De Nationale Loterij is sinds vorig seizoen één van de hoofdsponsors van de Belgische recordkampioen.

“Discussie over naamsverandering was al bezig voor de verkoop”

De Nationale Loterij is sinds vorig seizoen één van de hoofdsponsors van Anderlecht. De overeenkomst heeft een duur van vijf jaar, het stadion zal dus nog zeker vier jaar de naam ‘Lotto Park’ dragen. “Of we dan ook nog vier jaar zeker hier blijven? Dat denk ik wel. Het is bijna illusoir om te denken dat je in die periode ergens anders terechtkomt, gezien de goedkeuringen die je in België nodig hebt”, verklaarde Jo Van Biesbroeck, CEO van RSC Anderlecht. Welk bedrag de deal met Lotto Anderlecht oplevert, wou Van Biesbroeck niet kwijt. “Maar als je de naam van je stadion weggeeft, dan doe je dat alleen maar als er iets serieus tegenover staat. We doen al deze inspanningen uiteraard niet voor niets.”

“In principe kon Lotto de optie van de stadionnaam al eerder lichten. Maar Lotto heeft rekening gehouden met de gevoelens van de supporters, die vorig seizoen heel negatief waren. Het was beter om het Lotto Park te lanceren bij een verse start, met Vincent Kompany”, verduidelijkte David Steegen, Public Affairs Manager bij RSCA. Het stadionlogo bestaat uit de clubkleuren paars en wit. Tussen Lotto en Park is een bal te zien met daarin het nummer 35, verwijzend naar het stamnummer van de club.

“Zonder partners als Lotto ook geen Kompany of Nasri”

“Zelfs voor de recente verkoop van de club was de kwestie van naming rights al voorzien in de sponsorship packages. Het kwam er alleen op aan een partner te vinden die zijn naam wil verbinden aan het stadion en die bij de club past. We hebben gekozen voor de naam Lotto Park omdat het enerzijds de rijke traditie en vertrouwde locatie van de club koestert en anderzijds omdat Lotto, als één van de partners van RSC Anderlecht, de waarden van de club deelt”, vervolgde Van Biesbroeck. “We beseffen dat een naamsverandering een gevoelige vernieuwing is. Een stadionnaam linken aan een sterk merk is een trend die zich in Europa al jaren voordoet. Zo draagt in Duitsland al meer dan 70 procent van de stadions een merknaam.”

“Zonder partners als Lotto kunnen wij Vincent Kompany niet terughalen, Samir Nasri niet strikken, en al die jonge talenten niet opleiden zoals we dat willen. We hebben elkaar nodig. Wat goed is voor de club, is goed voor de fans”, zei David Steegen nog.

“Geliefd in het hele land

“Net als Lotto is RSC Anderlecht gekend en geliefd in het hele land”, stelde Bénédicte Lobelle, Directeur Marketing van de Nationale Loterij. “Het betreft een mooi partnerschap tussen een iconische club en een breed gedragen Belgisch merk als Lotto. Lotto is het populairste spel van het land. Het is een toegankelijk, verantwoord spel. Mensen spelen voor kleine bijdragen en een groot deel vloeit terug naar maatschappelijke projecten.”

Anderlecht wil weer aanknopen met de rijke traditie van de Brusselse club en in een knappe video wordt met de nodige nostalgie teruggeblikt op “de magie van het park”:

De verkoop van de stadionnaam levert clubs extra inkomsten op. In België gingen AA Gent (Ghelamco Arena), Racing Genk (Luminus Arena), KV Mechelen (AFAS Stadion) en KV Oostende (Versluys Arena) Anderlecht voor.

Anderlecht bevestigt: Constant Vanden Stockstadion wordt Lotto Park, bekijk hier de eerste beelden
Foto: jug
Anderlecht bevestigt: Constant Vanden Stockstadion wordt Lotto Park, bekijk hier de eerste beelden
Foto: jug