Chiro opent nieuwe speelruimte

Print

Kaulille

Bocholt - VZW Chiro Kaulille bouwde met een projectsubsidie van Toerisme Vlaanderen, financiële en hulp in natura van Kauliller middenstanders en vrijwilligers een overdekte speel- en doe-ruimte. De gemeente Bocholt zorgde voor logistieke ondersteuning. Op een duurzame manier werd er ruimte gemaakt voor buitenspel.

Op zondag 7 juli werd het gebouw ingehuldigd door een enthousiaste groep leden, ouders en vrijwilligers. Vijfendertig jaar geleden, bij de bouw van het Chiroheem , leefde reeds het idee van een buitenspeelruimte. De middelen ontbraken en er waren andere prioriteiten zoals een ruime opslagplaats en een nieuwe keuken.

Chiro is spelen en ravotten. Dat doe je best buiten in de natuur ook als het warm is , regent of sneeuwt . Twee jaar geleden kwam het voorstel terug op tafel en het resultaat mag er zijn. De leden kozen voor de passende naam “’t afdaak”
Het lint werd doorgeknipt door de leden, de leiding, leden van de kindergemeenteraad leden van de VZW en schepen Lieve Theuwissen, zelf oud-leidster en oud-kookouder van de groep. Carine Vandooren van VZW Chiro Kaulille bedankte in haar speech iedereen die dit project mogelijk maakte en vooral Erwin Ras die het ontwerp tekende, schreef en berekende en daarmee dit pareltje vorm gaf.
De jeugdraad van Bocholt overhandigde bij deze gelegenheid nog een passend geschenkje. Onder een stralend zonnetje was er nog een moment om samen iets te drinken en te genieten van deze realisatie.

Vanaf volgende week wordt dit prachtige jeugdlokaal verhuurd als kampplaats voor groepen. Dit is de reden waarom Toerisme Vlaanderen ook een ferme duit in het zakje deed. Eerst worden nog alle spullen voor het komende bivak geknutseld. De gasten zullen het nieuwe gebouw zeker weten te appreciëren. De vervanging van het sanitair staat ook nog op het to-do lijstje van de actieve VZW-groep.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio