Zomerse expo bij Global Art in Tongeren

Print
Tongeren - Expressionistische landschappen van Marian van den Berg en Toscaans getinte schilderijen van Jabert, in vrolijke kleurenpracht met paletmes tot leven gebracht nodigen ons uit om de expo van Global Art te bezoeken. Diverse kunstdisciplines zorgen samen voor een harmonieuze expositie.

Karine Duwel toont ons in zachte tinten haar liefde voor kinderen , werken die een tederheid uitstralen.
Antonia Vendrix exposeert haar schilderijen, waarin de cosmos de hoofdrol speelt , maar ook enkele vrouwenportretten, alsook een werk geïnspireerd op de Londense kunstenaar William Turner.
In aardetinten brengt Danielle de Moffarts haar liefde voor het heelal tot bij ons in krachtige schilderijen.
Dominique Lacroix toont in zwart & wit tinten haar abstracte werken in mixed media.
Vrolijke kleuren spatten af van de doeken van Nicole Spiraers, haar liefde voor bomen komt weer naar boven. Samen met luchten, weet Nicole in haar werk de juiste harmonie op te wekken, wat zorgt voor krachtige werken met een eigenheid.
Filiberto Montesinos, internationaal gekend kunstenaar met roots in Mexico stelt zijn portret van sopraan Maria Callas tentoon, samen met tal van schilderijen met bloemen in de hoofdrol . Prachtige kleurrijke werken, zowel in zachte als wervelende kleuren, die Filiberto met verschillende lagen mengsel van zand en olieverf op doek zet. .
Karin Besonhé stelt haar sculturen in brons tentoon, van koning totde gondelaar. Karin haar werk heeft een zekere ruwheid dat zorgt voor sterke werken , waarin heel wat emotie verwerkt zit.
Vrouwelijke ingetogenheid zien we bij de sculpturen van Pascale Cuvellier.
Hans Richter aka Forge Furnace Tumulus zorgt voor unieke sfeerverlichting met zijn steampunk creaties. Hierbij kan je de upcycling van gebruikte , oude, industriële componenten en schroot met een thema bewonderen. Thema's als
Steam boat, Powerplant en Firefighter worden door Hans mooi in beeld gebracht in zijn creaties.In permanentie zijn er de slakken en klaprozen van Roland Menten, de glaskunst van Glassart Petrico, de stadsgezichten van bestuurslid Theo Cloes en de portretten van mens en dier van voorzitter Marijke Cloes.
Samen vormt deze expositie een mooi geheel met een kijk op een deel van het werk van de internationale kunstgroep Global Art . Maandelijks blijft Global Art wisselende exposities organiseren in hartje Tongeren. Elke donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag geopend. Op koopzondagen (meestal 1ste zondag/maand ) is deze exporuimte ook geopend op zondagnamiddag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio