TuinHier gaat op tuinbezoek

Print
TuinHier gaat op tuinbezoek

Foto: Leo Luyten

Bocholt - Zevenendertig leden van Tuinhier kregen advies over het telen van groenten en het snoeien in een groente- en fruittuin.

In het voorjaar had Tuinhier een theoretische voordracht georganiseerd over de basisbeginselen van een goede groentetuin. In juni was het geschikt moment om de theorie in de praktijk te bekijken en om in een groentetuin te gaan kijken naar de stand van de gewassen. Wij kregen er informatie over o.a. goede combinatieteelten, welke planten veel of minder bemesting nodig hebben, hoe aardbeiplanten vermeerderen, het stekken en verjongen van bessenstruiken…
In een vorig jaar aangeplante fruittuin werden de verschillende fruitbomen in de juiste vorm gesnoeid. Er werd ook al enkele jaren vooruitgedacht zodat de eigenaar weet wat hij in de toekomst moet doen met zijn bomen. Enkele leden hadden ook een plantje uit hun eigen tuin bij zich dat het minder goed deed. De lesgever probeerde de oorzaak te achterhalen en een oplossing voor te stellen.

Voor de aanwezigen die zelf nog allemaal bezig zijn met het telen van eigen groenten, was het weer een leerrijke avond. Geïnteresseerden in het kweken van eigen groenten kunnen zich altijd aansluiten bij Tuinhier. Zij ontvangen dan informatie hierover via voordrachten en via een maandblad.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio