Tour de France: Ploegentijdrit lokt half miljoen toeschouwers naar de hoofdstad

Print
Tour de France: Ploegentijdrit lokt half miljoen toeschouwers naar de hoofdstad

Foto: REUTERS

Voor de tweede dag op rij zijn er een half miljoen toeschouwers naar Brussel getrokken voor de Grand Départ van de Tour de France. Dat maakt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene bekend via Twitter.

Nadat er zaterdag een half miljoen mensen op de been waren in de hoofdstad voor de openingsetappe, zijn er zondag opnieuw een half miljoen wielerfans afgezakt naar Brussel, onder wie 60.000 buitenlanders.

Voorafgaand aan de start van Tour maakte Brussels Major Events, medeorganisator van de Tourstart, al bekend dat het 1 miljoen toeschouwers verwacht in de hoofdstad voor het grootste wielerevenement ter wereld. Dat cijfer blijkt nu helemaal te kloppen. Inclusief het aantal toeschouwers dat aanwezig was bij de ploegenvoorstelling op donderdag 4 juli, wordt dat cijfer zelfs overschreden.

Zondag was het rond de middag al goed druk op het Paleizenplein, waar de ploegbussen staan en ook op het parcours verzamelde het volk al vroeg. Omstreeks 13.00 uur waren er al 200.000 toeschouwers aanwezig bij een eerste telling van de politie.