Fotograaf portretteert 200 gitaristen

Print
Fotograaf portretteert 200 gitaristen

Foto: Marc Vos

Riemst - Dimitri Vossen uit Riemst is muzikant bij de fijne band Birds That Change Colour, muzikaal te situeren op het kruispunt van de sound van CSN&Y, Buffalo Springfield en The Kinks. Hij is de coördinator van dit interessante project, nl. de boekenreeks 'The Six String Project'.

Fotograaf Michel Hakim Moldenhauer heeft zes jaar gewerkt aan een ambitieus fotoproject: hij heeft 200 Belgische gitaristen bezocht, hun portret gemaakt en hun favoriete gitaar gefotografeerd. De deelnemende muzikanten zijn niet van de minsten - op de lijst stonden onder meer Willy Willy, Luc De Vos, Stef Kamil Carlens, Piet de Pessemier, Naomi Sijmons, Walter Broes, Raphaella Smits, Philip Catherine, Mauro Pawlowski, Frank Vanderlinden, Clement Peerens, Patrick Riguelle, Bert Ostyn, Luc Van Acker, Rudy Trouvé, Ilse Goovaerts, Eric Melaerts, Axl Peleman, BJ Scott, Roland, Tim Vanhamel, Kapitein Winokio, Dany Lademacher, Gianni Marzo... en nog 175 anderen.

Gaandeweg groeide het idee om dit project in boekvorm te gieten. Dit najaar verschijnt het resultaat: een trilogie van boeken in een fraai vormgegeven bundel. Het eerste boek bevat alle portretten van gitaristen, het tweede de foto's van de gitaren, en het derde wordt een tekstboek met persoonlijke anekdotes en weetjes van elke gitarist.

Als eerste luik van de financiering hebben we nu net een crowdfunding campagne gestart. die nog loopt tot 12 juli. Deze crowdfund is meteen een manier om de boekenbundel alvast aan te kopen. Bovendien zijn er heel wat gitaristen die een prestatie aanbieden in ruil voor een bijdrage: huiskamerconcerten en workshops van ondermeer Axl Peleman, Guy Swinnen, Tiny Legs Tim, Walter Broes, Jokke Schreurs, Jo Mahieu, David Piedfort, Bjorn Eriksson en vele anderen. Uiteindelijk is het ook mogelijk om het project met een vrije gift te steunen.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio