© rr

Ex-topmedewerkster Theo Francken toch niet aangehouden in visazaak Kucam

Lies Verlinden, de ex-topmedewerkster van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), is niet aangehouden in de zaak-Kucam, in tegenstelling tot wat nieuwssite Apache eerder vrijdagavond meldde. Dat heeft ze persoonlijk aan Belga gemeld en wordt bevestigd door het parket.

“Ik heb vandaag zelfs helemaal geen contact gehad met de politie”, zo zegt Verlinden. “Ik sta te trillen op mijn benen, ik weet niet goed wat er aan de hand is.” Het gerechtelijk onderzoek draait rond gesjoemel met humanitaire visa voor Assyrische christenen.

Apache had vrijdagavond melding gemaakt van haar aanhouding en had daar ook de schriftelijke bevestiging van het Antwerpse parket van gekregen. Het parket bevestigt dat het nieuws over de aanhouding van Verlinden niet klopt. Volgens het parket was er sprake van “communicatie tussen het parket en Apache die mogelijk enig misverstand teweegbracht.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder op de dag raakte al bekend dat de echtgenote van Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam ook is opgesloten in de gevangenis. Zij verschijnt maandag voor de raadkamer.

Meer over Humanitaire visa