Aangeboden door PiKANT!

© PiKANT!

Vijf redenen om met je vriendinnen PiKANT! te bezoeken

Het Waterkasteel van Moorsel is nog tot eind september het unieke decor voor een rijke tentoonstelling over kant. Je wordt meegenomen door het heden en het verleden van kant en ontdekt er topstukken die je omver zullen blazen. Vijf redenen waarom je deze tentoonstelling absoluut met je vriendinnen moet bezoeken!

Sterke vrouwen in de kunstDa Vinci, Van Gogh en Picasso … Het zijn maar een aantal van de vele namen uit de kunstgeschiedenis die niemand onbekend zijn. Maar kennen we evenveel vrouwelijke kunstenaars uit het verleden? Helaas is daar snel een antwoord op te formuleren. En toch was kunst ook toen voor vrouwen weggelegd.

In de tentoonstelling PiKANT! ontdek je hoe vrouwelijke kantklossters de geschiedenis ingingen als arbeiders, maar vandaag gezien worden als kunstenaars. Deze vrouwen krijgen in de tentoonstelling wel de aandacht die ze verdienen.

Verliefd op kant? Het kan voor je bruiloftOp de eerste twee verdiepingen van de orangerie van het Waterkasteel word je meegenomen in de levensloop van de mens, van doop over huwelijk tot de dood. Vooral de bruidssluiers mag je niet missen, want ze zijn indrukwekkend. Toegegeven, je droomt bij het zien van het detailwerk toch wel even weg over hoe jouw trouwkleed er voor je bruiloft moet uitzien. Een ideaal moment om ook jouw toekomstige bruidsmeisjes al om advies te vragen!

Ontdekken van leuke lingerieDe geschiedenis van kant is erg rijk, maar ook vandaag is de stof nog erg actueel. In de kelder van de orangerie word je geprikkeld door de combinatie van sensuele korsetten uit het verleden en hedendaagse ensembles van Belgische bodem. Je ontdekt er luxueuze lingerie in alle kleuren.

Flaneer je graag met de vriendinnen voorbij de etalages van je favoriete boetieks? Dan kan dat ook tijdens je bezoek! Misschien zit er zelfs al iets tussen dat je in je eigen kleerkast hebt hangen? Als dat niet het geval is, kan de ruimte jou en je vriendinnen zeker inspireren bij jullie volgend bezoekje aan een lingeriewinkel.

Shoppen in AalstEen bezoekje aan PiKANT! is ook gemakkelijk te combineren met een halve dag shoppen in Aalst. Wie houdt van een dagje winkelen met de vriendinnen, is daar ongetwijfeld aan het juiste adres. Het is de perfecte bestemming voor trendspotters en liefhebbers van winkelen in exclusieve boetieks.

Nu je inspiratie hebt opgedaan in de kelder van PiKANT!, durf je misschien iets gewaagder te passen en kan je jezelf wel plezier doen met een nieuwe ensemble?

Geniet van de natuurHeb je meer nood aan rust? Het waterkasteel van Moorsel wordt omgeven door een buitengewoon mooi park. Het is meer dan de moeite waard om daarvoor genoeg tijd te nemen zodat je er met je vriendinnen in de natuur kan verdwalen.

Als het iets sportiever mag, kunnen jullie er ook voor kiezen om de Faluintjesroute met de fiets af te leggen. Deze fietsroute vertrekt aan het station van Aalst en brengt je langs belangrijke historische plaatsen in Aalst en de Faluintjesstreek, die bestaat uit de gemeenten Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel. Je fietst er langs rustige en erg landelijke wegen en fietspaden. Je kan fietsen huren bij Visit Aalst of in het fietspunt aan het NMBS-station.

Zin om je trip te plannen? De tentoonstelling loopt nog tot en met 30 september en is elke dag open van 11 tot 18 uur. Je kan je tickets online bestellen, zo ben je zeker dat je op het gewenste moment de tentoonstelling kan bezoeken.

Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed.Ontdek meer over deze unieke tentoonstelling »