Aangeboden door PiKANT!

© PiKANT!

Deze expo is Jani’s aanrader voor de zomer

Kant kennen we van kanten lingerie, en misschien van je oma die aan kantklossen deed. Maar kant heeft een enorm boeiende geschiedenis. Die ontdek je deze zomer in een leuke tentoonstelling op verschillende locaties in Moorsel, een deelgemeente van Aalst. Een wandelroute die vertrekt aan de Orangerie van het Waterkasteel brengt je langs de drie etappes van PiKANT!.

De expo in de Orangerie laat je dromen van kanten bruidsjurken, en confronteert je met de enorme kanten kragen die populair waren in de tijd van Rubens. Wist je dat kanten kledingstukken vroeger zo kostbaar waren dat ze van generatie op generatie werden doorgegeven?

Pas in de 20ste eeuw kreeg kant het imago van sensuele en prikkelende stof. De tentoonstelling presenteert een grote collectie beha’s, slipjes en korsetten, maar even goed hedendaagse modecreaties. Inspiratie genoeg voor je eigen garderobe!

De buitenlocaties tonen dan weer hoe hedendaagse kunstenaars kant in hun creaties gebruiken. Verrassende topstukken zijn te zien in de dreef van het kasteel, in de Sint-Gudulakapel, en in de Sint-Martinuskerk van Moorsel. Allemaal op wandelafstand van de Orangerie. Bezoek bij mooi weer ook de fraaie kasteeltuin, die eenmalig voor het publiek toegankelijk is.

PraktischDe tentoonstelling is open van 30 mei t.e.m. 30 september, elke dag van 11u tot 18u. Laatste toegang tot de Orangerie om 17u. Boek je ticket op voorhand op de website. Zo ben je zeker van toegang op de gewenste dag en tijdstip. Om iedereen een aangenaam bezoek te kunnen garanderen, is het aantal bezoekers per halfuur beperkt.

Het Waterkasteel ligt in het pittoreske Moorsel, net buiten Aalst, en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer bereikbaar. Hier vind je een routebeschrijving.

Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed.Ontdek meer over deze unieke tentoonstelling »