Aangeboden door ŠKODA

© Skoda

Is dit de ideale auto voor fietsliefhebbers?

Wat is er zaliger dan een leuke fietstocht op een zomerse dag? Tenzij je uitsluitend in de buurt fietst, moet je natuurlijk wel jouw fiets op een vlotte en veilige manier kunnen vervoeren. Fietsliefhebbers weten hoe belangrijk een goede en vooral praktische auto is. Ook de juiste accessoires zijn hiervoor onmisbaar.

Niet alleen om naar de winkel te fietsen of voor woon-werkverkeer, maar ook recreatief springen we steeds vaker op de fiets. De verkoop van fietsen en fietsaccessoires zit dan ook in de lift. Een automerk zoals ŠKODA – waarvan de grondleggers Václav Laurin en Václav Klement in 1895 begonnen als … fietsproducent – speelt hier slim op in. ŠKODA-modellen zijn veel ruimer dan gemiddeld en dus zeer geschikt voor fietsenvervoer. Bovendien heeft ŠKODA een breed gamma aan fietsen (stadsfietsen, e-bikes, …) en handige accessoires (van een fietshelm tot een fietsendrager voor de trekhaak).

Concreet zijn er drie verschillende manieren om jouw fiets met de auto te vervoeren.

In de koffer

Heb je een ruime break zoals de ŠKODA SUPERB COMBI dan is de kofferruimte op zich mogelijk al voldoende. Je legt de achterbank plat (de SUPERB COMBI heeft handige hendels om dit vanuit de koffer te doen), legt een of twee fietsen in de koffer en klaar. Je moet je voorwiel niet eens demonteren door de ruime koffer. Handig, want zo win je tijd en is je fiets beschermd tegen weer en wind.

Op de trekhaak

Heeft jouw auto een minder ruime koffer? Geen probleem. Haal de wegklapbare trekhaak eruit en monteer je fietsdrager erop. Zo vervoer je gemakkelijk twee fietsen en verlies je geen zit- of bagageruimte. Dankzij het kantelmechanisme blijft de kofferruimte vlot toegankelijk.

Op het dak

De derde oplossing is een dakrek met een fietsendrager. Met zo’n dakrek van ŠKODA kun je tot vier fietsen naast elkaar vervoeren. Het is licht (gemaakt van aluminium) en vlot te monteren. Een slot zorgt ervoor dat je jouw auto veilig kunt achterlaten.

Simply Clever

Voor een fietsliefhebber is ook de praktische inrichting van belang wanneer je een nieuwe auto kiest. Een merk als ŠKODA schenkt heel veel aandacht aan Simply Clever-snufjes: slimme vondsten die het leven vergemakkelijken. Zo kun je in het opbergvak van de deur een verwijderbaar vuilbakje plaatsen. Gemakkelijk wanneer je net terugkomt van een stevige fietsrit en enkele gels naar binnen hebt gewerkt. Ook jouw bidon vindt snel een plekje in een van de bekerhouders of in de ŠKODA-koelbox met stekker op de achterbank of in de koffer.

De kofferruimte van een ŠKODA is handig in te richten dankzij de zogenaamde cargo elements. Dat zijn compacte bagagesteunen die je met velcro op de koffervloer plakt, om bijvoorbeeld jouw fietshelm op zijn plaats te houden. Onder de koffervloer kun je nog extra spullen kwijt, zoals je fietsschoenen of -pomp. Ook de zaklamp in de koffer en de paraplu in de deur zijn items die vroeg of laat van pas komen. De modellen van ŠKODA zitten vol dergelijke Simply Clever-oplossingen en hebben daardoor een streepje voor bij wielerliefhebbers die op zoek zijn naar een geschikte auto.

Ontdek hier alle fietsen en accessoires van ŠKODA.