Huldiging eerstehulpverleners Rode Kruis Borgloon

Print
Huldiging eerstehulpverleners Rode Kruis Borgloon

Foto: Eddy Rochus

Borgloon - Met enige trots mag Rode Kruis-afdeling Borgloon melden dat er weer twaalf mensen opgeleid zijn tot volwaardige eerstehulpverleners. Deze mensen hebben uit eigen initiatief de cursus Eerste hulp & Helper gevolgd in het voorjaar van 2019. De cursus werd afgesloten met een tweedeling examen.

De afdeling Borgloon is blij om te melden dat de stad er weer enkele eerstehulpverleners bij heeft, want EHBO is en blijft van cruciaal belang voor de gemeenschap. De cursus die ingericht werd door Rode Kruis afdeling Borgloon is een gratis 24 uren durende praktijk gerichte cursus. De cursisten krijgen eerst een korte theoretische achtergrond, waarna ze de situaties voorgeschoteld krijgen onder de vorm van ongevalsimulaties. Deze simulaties worden door ongevalsimulanten levensecht nagespeeld. Zo leren de cursisten met tal van situaties om te gaan, van een kleine snijwonde tot een hartaanval.

De brevetten werden vorig weekend uitgereikt door het bestuur van Rode Kruis Borgloon, in aanwezigheid van de burgemeester en enkele afgevaardigden van de stad. De geslaagden zijn Tatiana Swerts, Yasemin Oral, Linda Menten, Francine Dendas, Liliane Knapen, Andre Gielen, Danny Lambrechts, Patricia Herckens, Nico Vranken en Devon Trouwers voor de opleiding Helper. Hilde Champagne en Kristel Vandercappellen slaagden allebei voor de opleiding Eerste Hulp.

De voorzitter is ook uitermate blij dat bijna alle geslaagden ook effectief lid van de afdeling worden, zodat ze nog veel kunnen helpen op allerhande activiteiten ten dienste van de gemeenschap.

Wil jij ook een opleiding EHBO volgen? In het voorjaar van 2020 organiseert de Rode Kruis-afdeling Borgloon weer een avondcursus. Datums worden binnenkort bekend gemaakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio