Eerste Prijs Tom Deckers voor Chiel Wullaert

Print
Eerste Prijs Tom Deckers voor Chiel Wullaert

Foto: Jos Lacroix

Sint-Truiden - De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers heeft voor de eerste maal de prijs Tom Deckers uitgereikt. Laureaat was Chiel Wullaerts.

In zijn boek 'De taal van de fruitboom: basisprincipes van de snoei' deelt onderzoeker Tom Deckers zijn enorme kennis en ervaringen over snoeien. Het boek telt 140 bladzijden in de taal van de fruitboom, geïllustreerd met foto’s uit zijn eigen archief en dat van Charles de Schaetzen. Tom Deckers was afdelingshoofd Pomologie van PCFruit en een graag geziene spreker op internationale congressen. Tot aan zijn pensionering deed hij onderzoek ter ondersteuning van de fruitteelt.
Aan zijn naam heeft de Keizerlijke Commanderie zijn jaarlijkse prijs verbonden voor een leerling uit de tuinbouwrichting van de Tuinbouwschool Sint-Truiden, nu Hasp-O Stadsrand.
Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt, want aan die prijs verbindt de Commanderie ook een kwaliteitlabel voor het afgeleverde eindwerk.
Dit jaar was er wel een primus, namelijk Chiel Wullaert, die, zo lezen we op het erediploma, deze prijs krijgt voor zijn “volgehouden inspanningen en toewijding binnen de afdeling Planttechnische Wetenschappen.” Chiel trekt na de vakantie niet het bedrijfsleven in: hij gaat verder studeren in Geel waar hij zal starten aan zijn bacheloropleiding agro- en biotechnologie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio