Tom Dumoulin en zijn manager reageren op geruchten over toptransfer naar Jumbo-Visma: “Nu niet aan de orde”

Print
Tom Dumoulin en zijn manager reageren op geruchten over toptransfer naar Jumbo-Visma: “Nu niet aan de orde”

Foto: AFP

Tom Dumoulin zou op het punt staan om te vertrekken bij Sunweb. Althans, dat schrijven verschillende Nederlandse media. Het lopende contract van de 28-jarige Nederlander zal naar alle waarschijnlijkheid worden ontbonden. Dumoulin zou dan gaan tekenen bij Jumbo-Visma, maar de renner zelf ontkent dat in een statement aan De Telegraaf.

In 2017 ondertekende Dumoulin een contract dat hem aan Sunweb verbond tot eind 2021. In de afgelopen twee jaar ontstonden er langzaam maar zeker haarscheurtjes in het huwelijk tussen de renner en Sunweb. Dumoulin zou in gesprek met manager Iwan Spekenbrink zijn om zijn lopende contract te laten ontbinden.

Er ligt volgens de krant AD een scenario klaar om uit elkaar te gaan met een herenakkoord: “Gedurende de afgelopen twee jaar ontstonden er langzaam maar zeker haarscheurtjes in het huwelijk tussen Dumoulin en Sunweb. Over kleine dingen (zoals het overnemen van de tijdritfiets waarop hij wereldkampioen werd), maar hij was ook niet helemaal tevreden over het transferbeleid van de ploeg en over de manier van communiceren rond zijn knieblessure”, klinkt het daar.

Over het ontbinden van het contract zijn nog geen knopen doorgehakt. Maar als alle partijen elkaar vinden, is Dumoulin volgens meerdere bronnen onderweg naar Jumbo-Visma. De ploeg van Wout van Aert heeft met Steven Kruijswijk en ­Primoz Roglic al twee andere rondespecialisten in huis.

Statement

Volgens De Telegraaf zijn naast Jumbo-Visma ook Team Ineos, CCC, UAE-Emirates en Total Direct Energie geïnteresseerd. Maar tegenover die krant laat de Nederlander echter weten dat de geruchten niet kloppen. “Ik maak al jaren deel uit van een fantastisch team waar ik met trots mag samenwerken met uiterst gepassioneerde collega’s. Een overgang is thans niet aan de orde”, klinkt het in een statement van Dumoulin.

Bij Wielerflits reageerde ook Dumoulins manager Rik van Dongen van Zeloo. “Er zijn altijd teams die ons benaderen omtrent renners, zeker in het geval van Tom Dumoulin. Maar dat is niets nieuws. Het belangrijkste op dit moment is de relatie van Tom met zijn huidige ploeg, Team Sunweb. Voor de duidelijkheid: er ligt géén transferovereenkomst met een andere partij op tafel. Voor volgende week staat er een gesprek gepland met Iwan Spekenbrink. Daarna gaan we meer weten. Wordt vervolgd.”