48 oldtimers rijden mee in Noord-Limburgse Oldtimerrondrit

Print
Bocholt - Op zondag 23 juni in de late voormiddag verzamelden op het kerkplein in Bocholt 48 oldtimers voor de vierde uitgave van de Noord-Limburgse Oldtimerrondrit, een organisatie van Jos Smeets en zijn echtgenote onder de vleugels van de Vlaamse Vehikel Klub, afdeling Lommel.

Rond elf uur zaten 100 chauffeurs, bijrijders en passagiers te genieten van een kopje koffie met iets lekkers erbij. Ondertussen inspecteerden ze het ontvangen roadbook om te zien waarnaar de ontspannen zondagsrit hen zou brengen.

Een halfuurtje later startte iedereen om beurt zijn geliefde vierwieler en vertrok onder een stralende zon richting Reppel en Wijshagen. In Opglabbeek was een eerste halte voorzien onder het genot van een verkoelend ijsje. De rit ging dan verder via rustige en landelijke wegen. Door de bronsgroene natuur en langs ontluikende velden reed ieder aan zijn eigen tempo tot diep in Limburg. Lanaken was het keerpunt om de terugweg in te zetten.

Op meerdere locaties hielden de oldtimers halt voor een picknick. Goed drie uur en een 100-tal kilometer later kwam iedereen weer het kerkplein opgereden. Een oude volkswijsheid zegt dat men warmte best kan bestrijden met iets warms, en dus stonden er voor elke deelnemer een kom heerlijke, dampende soep en belegde broodjes klaar. Een ouderwets gezellige zondag, zoals dat was in de jaren waaruit de meeste aanwezige auto's stamden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio