Werkgroep Sanyang al tien jaar werkzaam in Gambia

Print
Werkgroep Sanyang al tien jaar werkzaam in Gambia

Foto: Chris Wouters

Heppen

Leopoldsburg - De werkgroep SLBS Sanyang en auteur Christianne Wouters zijn al tien jaar werkzaam in Sanyang/Gambia.

Werkgroep Sanyang zet zich in voor beter onderwijs voor àlle kinderen en betere gezondheid voor àlle mensen in Gambia. "We zijn al tien jaar actief met scholenbouw, sanitair,ziekenzorg en familieplanning", klinkt het bij de werkgroep. "Christianne Wouters geeft er al jaren vrijwillig les aan kleuters en basisschool en ondersteunt ook studenten in hun verdere opleiding als kleermaker, agent, bankwezen,leerkracht enzovoort."

Christianne houdt van het land en de mensen en deelde haar ervaring in haar eerste boek: 'The Smiling Coast of Gambia', verschenen in 2017. In 2019 kwam een boekje vol recepten uit de Gambiaanse keuken. De opbrengst van beide boeken gaat integraal naar het schoolproject. "Want in Gambia willen kinderen graag naar school, maar hun ouders zijn arm. Daarom zoeken we sponsors. Met 50 euro per schooljaar kan een kind naar school, u bouwt mee aan zijn toekomst."

Op 5 oktober 2019 vindt het spagettifestijn van de werkgroep plaats in de St-Michielschool, bovenbouw Leopoldsburg, met prachtige tombola. Alles t.v.v. de kinderen in Sanyang.

Meer info over de werking in Gambia: www.slbs-sanyang.com - 011/80.19.05 - +32 484 24 86 06 - slbs-Sanyang.com

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio