© REUTERS

Mbark Boussoufa trapt Marokko op Afrika Cup als groepswinnaar naar achtste finales

De voetballers van Marokko hebben zich als groepswinnaar voor de achtste finales van de Afrika Cup geplaatst. Ze wonnen ook hun derde groepswedstrijd. Tegen Zuid-Afrika werd het 1-0 dankzij een doelpunt van Mbark Boussoufa (ex-AA Gent en -Anderlecht) in de slotminuut.

Marokko was al zeker van een plaats in de achtste finales na overwinningen op Namibië (1-0) en Ivoorkust (1-0). Boussoufa (tegenwoordig aan de slag bij Al-Shabab in Saudi-Arabië) speelde de volledige partij, Nabil Dirar (ex-Club Brugge; nu Fenerbahce) mocht een kwartier voor tijd komen opdraven. Percy Tau, afgelopen seizoen door Brighton uitgeleend aan Union Sint-Gillis, maakte de 90 minuten vol voor Zuid-Afrika.

© REUTERS

Ook Ivoorkust stelde een plaats in de achtste finales veilig. Een 4-1 zege tegen Namibië leverde de tweede plaats op in groep D. Max Gradel (39e), Serey Dié (58e), Wilfried Zaha (84e) en Maxwell Cornet (89e) scoorden voor Ivoorkust. Joslin Kamatuka (71e) trof bij een 2-0 achterstand raak voor het al uitgeschakelde Namibië. Victorian Angban (ex-Sint-Truiden) kwam niet van de Ivoriaanse bank.

Marokko eindigde met het maximum van negen punten, Ivoorkust heeft er zes. Zuid-Afrika moet afwachten of drie punten volstaan voor een plaats bij de beste vier nummers drie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.