© BELGA

Liesbeth Homans heeft ziekenhuis verlaten en legt dinsdag eed af als minister-president

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Dat meldt de N-VA-politica zelf op Twitter. Dat betekent dat Homans morgen/dinsdag in principe de eed kan afleggen als nieuwe minister-president van Vlaanderen, in opvolging van Geert Bourgeois die vandaag ontslag neemt als minister-president.

doro

Homans werd donderdag met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. Na verschillende onderzoeken heeft de N-VA-politica het ziekenhuis maandag opnieuw mogen verlaten. “Dank aan het fantastisch medisch team en allen die mij beterschap hebben gewenst. En aan de (flauwe) grappenmakers; ik heb mijn hart terug meegenomen en de artsen hebben me verzekerd dat het nog wel even meekan!”, zo meldt Homans op Twitter.

Dat betekent concreet dat Homans morgen/dinsdag ook de eed kan afleggen als nieuwe minister-president van Vlaanderen. Homans werd door ontslagnemend minister-president Geert Bourgeois, die naar het Europees Parlement verhuist, voorgedragen aan de regering.

Dinsdag komt de Vlaamse regering in een bijzondere zitting samen om Homans aan te duiden als minister-president. Nadien, om 11.30 uur, legt ze dan ook de eed af bij de koning. De 46-jarige Homans wordt daarmee de eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.