Debuterende Dylan Teuns opgenomen in Tour de France-selectie Bahrain Merida: “Ik kijk uit naar enkele mooie kansen”

Print
Debuterende Dylan Teuns opgenomen in Tour de France-selectie Bahrain Merida: “Ik kijk uit naar enkele mooie kansen”

Dylan Teuns zegeviert in de tweede etappe van de Dauphiné Foto: Photo News

Dylan Teuns zal komende zaterdag in Brussel van start gaan in zijn eerste Ronde van Frankrijk. Hij is maandag opgenomen in de selectie van Bahrain Merida. De Italiaan Vincenzo Nibali, die in 2014 de Tour won, is de kopman.

LEES OOK. De Tourkoorts stijgt: bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Frankrijk

De 27-jarige Teuns reed in het verleden al twee keer de Vuelta (2016 en 2018) en één keer de Giro (2017). Bij zijn debuut in La Grande Boucle krijgt Teuns de kans om voor eigen rekening te rijden, zo stelt sportief directeur Gorazd Stangelj.

“We hebben een compleet team, dat competitief zal zijn in elke etappe”, aldus Stangelj. “Vincenzo Nibali kan op het klassement mikken, terwijl Dylan Teuns en Matej Mohoric kunnen aanvallen. Verder voegen we sprinters Sonny Colbrelli en Ivan Garcia Cortina toe. Rohan Dennis gaat ervoor in het tijdrijden. Twee solide renners als Damiano Caruso en Jan Tratnik vervolledigen dit goed uitgebalanceerde team.”

“Ik ben heel blij dat ik mijn eerste Ronde van Frankrijk zal rijden na een goede Dauphiné (hij won er een rit en eindigde als zesde, nvdr.)”, vertelt Teuns. “Ik heb vertrouwen wat mijn vorm betreft en kijk uit naar enkele mooie kansen.”

Nibali, tweede in de voorbije Giro, zal bekijken hoe hij zich voelt na de eerste week. Eerder liet hij al uitschijnen dat hij na de Ronde van Italië mogelijk op ritzeges zal focussen in de Tour.