© BELGA

CCC mikt met Greg Van Avermaet en Serge Pauwels op ritzege in Tour de France

CCC Team heeft kopman Greg Van Avermaet en Serge Pauwels geselecteerd voor de 106e editie van de Ronde van Frankrijk, die zaterdag van start gaat in Brussel. De formatie mikt vooral op ritzeges en heeft geen ambities voor het algemeen klassement.

LEES OOK. De Tourkoorts stijgt: bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Frankrijk

Olympisch kampioen Van Avermaet (34) won in 2015 en 2016 al eens een rit in de Tour. Vorig jaar droeg hij ruim een week de gele trui. “Het is echt speciaal dat de Grand Départ in België plaatsvindt”, stelt Van Avermaet. “Het motiveert me extra om de grootste wedstrijd van het jaar voor familie en vrienden te kunnen rijden. Ik wil een rit winnen, dat is geen geheim. Zonder een kopman voor het klassement krijgen we allemaal de vrijheid om voor eigen resultaten te rijden. Ik had vorig jaar nooit verwacht acht dagen de gele trui te dragen. Ik denk dat het aantoont dat je elke kans moet grijpen tijdens de Tour en van de start tot de finish agressief moet zijn.”

“Er zijn verschillende etappes die Greg liggen. Hij krijgt op die dagen de volledige steun van het team”, voegt sportdirecteur Fabio Baldato daaraan toe.

Van Avermaet krijgt het gezelschap van de 35-jarige Serge Pauwels. “Ik heb al door België gereden tijdens de Tour, maar de Grand Départ zal het nog specialer maken. Zeker aangezien dit de eerste en laatste keer zal zijn in mijn carrière”, aldus Pauwels. “Er zullen veel vrienden en familie aan de kant van de weg staan om me aan te moedigen, ik kijk dus erg uit naar het eerste weekend. Ik denk dat er in deze Tour veel goede etappes zijn voor renners als ik, beginnend met de rit met La Planche des Belles Filles. Ik voel me goed en had de kans mijn vorm af te stemmen tijdens het Critérium du Dauphiné. Ik ben dus klaar.”

Ook de Duitser Simon Geschke, die in 2015 een rit won in de Tour, de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin, de Zwitser Michael Schär, drievoudig Vuelta-ritwinnaar Alessandro De Marchi uit Italië, de Amerikaan Joey Rosskopf en de Pool Lukasz Wizniowski zijn van de partij voor CCC.

Meer over Greg Van Avermaet