OPROEP. Hevige bosbrand in Turkse badplaats: Belgische hotelgasten geëvacueerd

Gisterenavond brak een hevige brand uit rondom hotel Club Marvy Özdere, nabij de Turkse badplaats Kusadasi. Volgens enkele getuigen zou het hotel dat op een heuvel ligt, omsingeld zijn door een bosbrand. Zo’n 900 hotelgasten, waarvan tientallen Belgen, zijn geëvacueerd. Dat bevestigt reisorganisatie Thomas Cook.

Aylin KOKSAL

De Belg Jean-François, die samen met zijn moeder, vrouw en twee kinderen in het hotel verbleef, zag de brand gisterenavond escaleren. “Tijdens een openluchtconcert bij raakte de menigte plots in paniek. Ik kon de vlammen op de heuvel naar beneden zien komen, in de richting van het hotel. Ik kon de hitte van de vlammen voelen, het was echt indrukwekkend”, vertelt hij aan RTL Info. “Ik ging mijn moeder halen die in haar kamer sliep en niet wakker was geworden. Om tot bij haar te geraken, was ik 50, 100 meter van de vlammen verwijderd. Toen de vlammen net boven het hotel kwamen, zag ik mensen in het water springen.”

Ook het Gentse koppeltje David Stevens (44) en Ria De Smedt (50) werden gisteren samen met hun 5 kinderen tijdelijk geëvacueerd. “We waren op een uitstapje in Özdere, een klein stadje nabij Kusadasi. Toen zagen we de brand al enorm escaleren, mensen gingen in het water staan. De brand was indrukwekkend”, zegt Ria. “Het was enorm schrikken voor ons en onze kinderen. Gisteren waren we zeker dat we naar huis wilden gaan. We zijn ondertussen terug in het hotel, en er is niks aangetast maar het ruikt hier helemaal naar brand.”

De brand bereikte het complex niet, maar alle gasten werden met de bus geëvacueerd en naar omringende hotels gebracht. “Wij hebben samen met Neckermann 127 reizigers ter plaatse, die zijn allemaal veilig geëvacueerd en zitten tijdelijk in verschillende omringende hotels. Er zijn geen gewonden”, klinkt het bij reisbureau Thomas Cook. “Om de situatie nauw op te volgen hebben we vanochtend twee medewerkers ter plaatse gestuurd. We houden contact met onze klanten en houden de situatie nauw in de gaten.”

Bent u of kent u iemand die gisterenavond in het hotel verbleef, laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Turkije