© Jef Gabriels

Mountainbikers halen 15.000 euro bij elkaar voor elektrische rolstoelfietsen voor Ter Heide

Tussen 28 mei en 7 juni fietsten een zevental mountainebikers van Lissabon naar Santiago de Compostela. Ze wilden met hun sponsortocht minstens één elektrische rolstoelfiets aan Ter Heide schenken. Zij zijn meer dan geslaagd in hun opzet, want de 15.000 euro die momenteel al ingezameld werd, volstaan bijna voor twee fietsen.

Jef Gabriels

De zeven fietsers die de tocht ondernamen, maken deel uit van het Calluna Team. Dit is een MTB-groep die al 15 jaar lang wekelijks tochten maakt en die jaarlijks ook enkele activiteiten organiseert ten voordele van Ter Heide, een instelling voor mensen met een meervoudige beperking met vestigingen in Genk, Zonhoven, Borgloon en Tongeren.

De leeftijd van de zeven fietsers die naar Compostela fietsten varieert van 61 tot 69 jaar. Dat het zwaar was, mag blijken uit volgende cijfers: acht opeenvolgende fietsdagen, 700 kilometer met de mountainbike, doorgaans op het onverharde pelgrimspad, 9.500 hoogtemeters en 51 uren op de fiets. Een loodzware tocht, maar de aankomst op het plein voor de kathedraal maakte alles goed. Tijdens de tocht werden filmopnamen gemaakt die verwerkt worden tot een korte film. De trailer daarvan is te bekijken via http://www.callunateam.be/Activiteiten.html.

Het ingezamelde bedrag komt voor twee derde van bedrijven en serviceclubs, een derde komt van individuele sympathisanten. Dat bedrag wordt de komende maanden nog verder aangedikt, want er is inmiddels een toezegging van G-Sport Vlaanderen, allemaal met hetzelfde doel: geleidelijk het elektrische rolstoelfietsenpark van Ter Heide uitbreiden en vernieuwen.

De volgende activiteit staat reeds gepland: op zondag 15 september vindt de jaarlijkse Camba MTB-toertocht plaats waaraan vorig jaar bijna 1.000 sportievelingen deelnamen. Ook de opbrengst van deze toertocht gaat volledig naar de aankoop van elektrische rolstoelfietsen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio