Neos Borgloon op bezoek in Oud-Rekem

Print
Borgloon - De maandelijkse busuitstap van Neos Borgloon bracht de leden naar Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen.

De namiddag  begon met een bezoek aan de tuin met kampioenenbomen van notaris en oud-burgmeester Leonard Delwaide, waar iedereen werd vergast op een sprankelend glaasje champagne. "Na deze verfrissing nam de gids ons mee voor een prachtige wandeling door  de pittoreske straatjes van het mooiste dorp van Vlaanderen", vertellen de Neos-leden van Borgloon. "Zo bezochten we  de Paterskerk. Piano’s Maene kocht deze kerk in 2016 en verbouwde ze binnenin tot pianocentrum. Er werd een extra verdieping gecreëerd, die een concertruimte bevat. Je kijkt er uit op het monumentale Clerinx-orgel, de kers op de taart in dit prachtige historische pand."

Vervolgens kwam de museumkerk   aan de beurt. "Het interieur is grotendeels uit de 18de eeuw en aangepast met 150 hedendaagse zitplaatsen, waardoor het de ideale omgeving vormt voor een concert op maat. Het publiek kan hierbij genieten van de boeiende nevenfuncties die minstens even belangrijk zijn voor de cultuurbeleving. De wandeling eindigde in het museumbedrijf Distillerie F.Senden-Devel waar vanaf circa 1900 likeuren, wijnen, jenevers, aperitieven, en sterke dranken werden bereid. Tijdens de rondleiding mocht uiteraard geproefd worden van verschillende soorten likeuren en jenevers. Na deze leerrijke dag werden wij in de watten gelegd met een gastronomisch diner in het restaurant van het indrukwekkende kasteel d’Aspremont-Lynden."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio