Recordtransfer van Zinho Vanheusden naar Standard is afgerond

Print
Recordtransfer van Zinho Vanheusden naar Standard is afgerond

De deal is helemaal rond: Zinho Vanheusden tekende vrijdagavond een contract bij Standard, dat daarmee het record breekt van duurste inkomende transfer ooit in de Jupiler Pro League. Kostprijs: 12,6 miljoen euro.

LEES OOK. Het verhaal achter de duurste Belgische transfer ooit (dankzij de financiële problemen van Inter)

Standard en Inter Milaan onderhandelden al geruime tijd over van Vanheusden. Inter heeft geld nodig, en de 19-jarige verdediger wilde zelf graag in Luik blijven. Daar wierp hij zich in het voorbije anderhalf seizoen op als sterkhouder.

De onderhandelingen sleepten aan en even leek Sassuolo de beste papieren te hebben, maar Standard drukte finaal door. Vanheusden, Inter en de Luikse club rondden vrijdagavond de transfer officieel af. Inter beschikt wel over een terugkoopclausule, het gelooft nog steeds in de belofteninternational.

Standard zal een slordige 12,6 miljoen euro op tafel leggen. Inter had een som van 18 miljoen euro op het hoofd van de verdediger geplakt, maar Standard bezit nog 30% van de transferrechten. In ieder geval onttroont Vanheusden ene Nicolae Stanciu als duurste inkomende transfer ooit in de Belgische competitie.

Lees meer over Standard Luik