Nieuwe beelden: dronken vechtersbaas Ipanema heeft drugs op zak

De politie arresteerde woensdagavond twee personen na een grote knokpartij bij zomerbar Ipanema in Hasselt. Intussen doken nieuwe beelden op van de vechtersbazen.

dj/ppn

LEES OOK: Grote vechtpartij in zomerbar Ipanema in Hasselt

De vechtpartij brak woensdagavond uit. Het ging om een groep van zowat twintig Nederlanders die onderling ruzie hadden gekregen. Er werden rake klappen verkocht en een persoon van 19 jaar belandde in het ziekenhuis. Hij raakte eerder lichtgewond. Twee anderen, beiden 21 jaar, werden bestuurlijk gearresteerd omwille van dronkenschap.

De politie kwam massaal tussenbeide aan de zomerbar na een oproep van de uitbaters. Die wilden daarmee een statement maken. “We hebben zelf de politie ingeschakeld toen we merkten dat het uit de hand liep”, zegt Frederic de Gezelle. “De groep werd buitengezet. Dat onze eigen security niet ingreep, was een weloverwogen beslissing. Door de politie te alarmeren willen we duidelijk maken dat dit de gevolgen zijn voor wie zich niet gedraagt. We kunnen dit soort incidenten niet tolereren.”

Een van de twee vechtersbazen mocht de politiegevangenis vrij snel weer verlaten, maar voor de tweede man was er een bijkomend probleem. Voor hij de cel in moest, werd hij gefouilleerd. Bleek dat de man ook nog drugs op zak had. Hij zal berecht worden via de snelrechtprocedure en moet zich binnen enkele weken voor de rechtbank verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer