Celebs

Prins William: “Ik zou mijn kinderen steunen als ze homoseksueel zijn maar...”

Print
Prins William: “Ik zou mijn kinderen steunen als ze homoseksueel zijn maar...”

Foto: Photo News

De Britse prins William zou zijn kinderen steunen, mochten ze zich later uiten als homoseksueel. Dat zei hij tijdens een toespraak op een liefdadigheidsevenement van The Albert Kennedy Trust (AKT), een stichting voor het welzijn van holebi-jongeren, in Londen.

“Ik wilde dat we in een wereld leven waar homoseksualiteit heel normaal was”, zei de prins en vader van drie. “Maar tegelijk maakt het mij zenuwachtig. De reacties van de buitenwereld, vanuit het standpunt van een ouder, maken mij een beetje bang. De vooroordelen, de haat, de negatieve berichten en de discriminatie van holebi’s die op mijn kinderen zouden afkomen, verontrusten mij als vader.”

“Maar samen kunnen we ervoor zorgen dat zo’n reacties definitief tot het verleden behoren en dat we nooit meer geconfronteerd worden met die dingen.”

De holebigemeenschap in het Verenigd Koninkrijk reageert alvast positief op de boodschap van prins William. “Dat iemand van de koninklijke familie lesbiennes, homoseksuelen en transgenders een hart onder de riem steekt, is mooi. Hij vecht voor gelijkheid en dat is een echte opsteker.”

Niet te missen