Politie bevrijdt baby uit snikhete auto nadat papa hem aan crèche vergeet af te zetten

Print
Politie bevrijdt baby uit snikhete auto nadat papa hem aan crèche vergeet af te zetten

Archiefbeeld Foto: rr

De Leuvense politie heeft woensdag de ruit van een auto ingeslagen om een 11 maanden oude baby te bevrijden uit een snikhete wagen. De vader was het jongetje gewoon vergeten af te zetten in de crèche. in 2012 stierf een kind in gelijkaardige omstandigheden in Evere.

In het centrum van Leuven, in de Sint-Michielsstraat, is een baby van 11 maanden uit een auto gehaald. Het waren voorbijgangers die de baby zagen zitten, zij verwittigden meteen de hulpdiensten.

“De politie kwam ter plaatse en sloeg een ruit van de auto stuk om het kindje te bevrijden. De baby werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht maar stelt het goed”, zegt Nicolas del Piero van de Leuvense politie.

Waarschijnlijk is de papa het kindje gewoon vergeten. Hij moest de baby van 11 maanden normaal naar de crèche brengen.

Het is niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd en in minstens drie gevallen liep het slecht af.

In 2012 is in Evere een meisje van 6 maanden omgekomen door de hitte. De vader van het meisje, een militair, was haar toen ook vergeten toen hij naar zijn werk ging op het militaire domein in Evere. Voor haar kon geen hulp meer baten.

In 2009 vergat de papa van de elf maanden oude Britt uit Kessel-Lo zijn dochtertje in de auto. In plaats van haar eerst naar de crèche te brengen, reed hij rechtstreeks naar zijn werk in Haasrode. Pas ’s avonds vond de mama hun dochtertje dood in de kinderstoel.

En ook in Halle (Vlaams-Brabant) stierf in 2007 een baby van 5 maanden oud. De moeder had haar twee oudste kinderen naar school gebracht. Daarna ging ze onmiddellijk naar haar werk maar vergat in al haar haast haar zoontje van 5 maanden bij de opvang af te zetten.

Na haar werk vond ze de kleine dood in zijn kinderstoeltje.

Laat geen kinderen of dieren in auto

De Leuvense politie roept iedereen op om zeker bij dit weer geen kinderen of huisdieren in de auto te laten zitten. “De temperatuur in de wagen loopt immers zeer snel op”, klinkt het.