Bloedhete Rock Werchter bijna helemaal uitverkocht

Print
Bloedhete Rock Werchter bijna helemaal uitverkocht

Foto: BELGA

Ondanks het feit dat de 45ste editie van Rock Werchter, dat donderdag van start gaat, bloedheet beloofd te worden, is het vierdaagse muziekfestival zo goed als uitverkocht.

Er zijn voor donderdag 27 juni nog 500 dagtickets te koop en voor zondag 30 juni nog 1.500. Daarnaast zijn er ook nog 500 combikaarten beschikbaar. De 88.000 tickets voor vrijdag 28 en zaterdag 29 juni zijn allemaal uitverkocht.

De muzikale toppers op het hoofdpodium tijdens deze editie zijn P!nk, Muse, The Cure, Tool, Mumford & Sons, Florence + the Machine, Bastille en Greta Van Fleet. Onder de 97 groepen die tijdens deze vierdaagse in Werchter zullen concerteren vermelden we nog Elbow, Paul Kalkbrenner, Brockhampton, Charlotte Gainsbourg, Bring Me The Horizon, Kylie, Years & Years, Weezer, Janelle Monae, The 1975, Robyn, Macklemore, The Good, The Bad & The Queen, Bear’s Den, Beirut, Angèle, Balthazar, New Order, Underworld, enzovoort.

Om de hitte te trotseren verstrekken de organisatoren gratis drinkbaar water aan de sanitaire blokken en wordt indien nodig actief water bedeeld bij de ingang en in de vakken vooraan bij het podium. Festivalgangers mogen voor het eerst een lege drinkbus meebrengen. Op verschillende locaties zijn verfrissingspunten geplaatst met niet-drinkbaar water en vernevelingssystemen. De tenten met randpodia hebben een koelingssysteem. Een team van medewerkers zal ook gratis zonnecrème uitdelen. Er werden bovendien extra schaduwplekken gemaakt.

De organisatie besteedde daarnaast weer aandacht aan het ecologische. Dranken op de festivalweide worden weliswaar geserveerd in plastic bekers en flesjes, maar er wordt hard ingezet op recyclage. Voor de catering werd afgestapt van plastic voor eenmalig gebruik. Als enige festival ter wereld beschikt Rock Werchter over een eigen waterzuiveringsinstallatie. Samen met de herinrichting van de festivalweide als landschapspark werd een hoogspanningscabine geïnstalleerd, waardoor groene netstroom kan gebruikt worden. Door besparingen allerhande daalde het brandstofverbruik van de festivals in Werchter sinds 2014 met 19 procent.

Zowel de NMBS als De Lijn zetten extra openbaar vervoer in om de festivalgangers naar Rock Werchter te vervoeren. Het festivalticket geeft recht op een gratis e-treinbiljet heen en terug. De pendelbussen vanuit Leuven en Aarschot zijn gratis. Om fietsende festivalgangers terwille te zijn, werden er drie bewaakte fietsenstallingen ingericht. Naast de meer dan tien autoparkings rondom het festivalterrein werden er drie ingericht op drie tot negen kilometer van de festivalweide van waaruit de fiets kan genomen worden. Aan drie kiss&ride-zones kan men iemand afzetten of ophalen.