Sacramentsprocessie trekt door de straten van Genoelselderen

Print

Genoelselderen

Riemst - Zondag 23 juni, sacramentszondag, ging er op heel wat plaatsen een processie uit. Ook in Genoelselderen was dat het geval.

De weergoden waren de inwoners zeer gunstig gezind. Om 10 uur vertrok de processie naar onder in het dorp. De eerste zegening met het Heilig sacrament vond plaats op de Melkerij. Daarna ging het al biddend en zingend verder richting het wijnkasteel waar de familie van Rennes weer alles mooi bevlagd had en voor de deur een rustaltaar had gebouwd.
Met temperaturen van om en bij de dertig graden, was het toch voor de kleintjes een zware tocht. Maar ook daar had de familie van Rennes een oplossing voor en zorgde ervoor dat niet alleen de kleintjes, maar ook de andere deelnemers een glaasje fris water aangeboden kregen.
Tot slot ging de processie verder naar de Banneuxkapel om daarna te eindigen in de kerk. Voor de tweede keer werd niet meer naar de Hoekstraat getrokken. Dit omdat E.H.Tollenaers een te grote processie niet meer aankan en vandaar op voorhand was meegedeeld aan de inwoners dat de rondgang ingekort werd.
De pastoor bedankte dan ook iedereen voor het meebidden en -zingen in de processie. "Wij hebben het volgehouden ondanks de stekende zon. Maar samen kunnen we veel meer aan dan alleen. In het leven gaat het ook niet altijd even makkelijk, maar door vol te houden, bereiken we ons doel", aldus pastoor Tollenaers. Tijdens iedere zegening bedankte hij de bouwers van de rustaltaren en hij hoopte dat deze traditie nog lang mag blijven bestaan!
Namiddag was er in de zaal een gezellig kermisterras met een petanquebaan, bierpong, nageltje klop en zoveel meer. Het bestuur van de zaal heeft er mee voor gezorgd dat de kermissfeer in Genoelselderen blijft bestaan!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio