© Photo News

Sterke Hugh Carthy wint slotetappe Ronde van Zwitserland na aanval van start tot finish, Egan Bernal is eindwinnaar

Egan Bernal heeft zoals verwacht de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Team Ineos weerstond de aanvallen van uitdager Rohan Dennis in de korte, maar zware slotetappe. De ritzege ging naar de 24-jarige Brit Hugh Carthy (Education First), die van bij de start ten aanval trok. Hij rondde een solo van meer dan 90 kilometer af. Tiesj Benoot weerstond versnellingen van de mannen achter hem in de stand en behield zijn 4e stek in het klassement.

Raf Hermans, belga

De eindzege van Bernal, na een reeks afzeggingen plots de topfavoriet voor de Ronde van Frankrijk, kwam in de slotetappe, over 144,4 kilometer met start en aankomst in Goms, niet meer in het gedrang. De Colombiaan had zijn eindzege zaterdag al veiliggesteld door het verlies in de individuele tijdrit te beperken. Daardoor behield hij een voorsprong van een twintigtal seconden op eerste achtervolger Rohan Dennis.

De zege in de bergetappe op de slotdag ging na een lange en indrukwekkende solo naar de Brit Hugh Carty (EF Education First). Hij hield aan de meet in Goms een voorsprong van meer dan een minuut over op Dennis en Bernal. Tiesj Benoot werd zevende en grijpt met een vierde plaats in de eindstand nipt naast het podium.

Uitslag

1. HughCarthy

2. Rohan Dennis

3. Egan Bernal

4. Matthias Frank

5. Simon Spilak

Eindklassement

1. Egan Bernal

2. Rohan Dennis

3. Patrick Konrad

4. Tiesj Benoot

5. Jan Hirt

Meer over INEOS Grenadiers