© REUTERS

Roger Federer pakt 10e zege in Halle nadat David Goffin volledig wegzakt in tweede set, Flipkens wint dubbelspel in Mallorca

Roger Federer (ATP 3) heeft het ATP-toernooi in Halle voor de 10e keer op zijn naam geschreven. De Zwitser, eerste reekshoofd op het Duitse gras, nam in twee sets de maat van onze landgenoot David Goffin (ATP 33): 7-6 (7/2) en 6-1. Beter nieuws kwam er uit Mallorca, waar Kirsten Flipkens het dubbelspel won.

Raf Hermans

Goffin en Federer hielden gelijke tred in de eerste set, die laatstgenoemde pas na 54 minuten spelen in de wacht wist te slepen. Daarvoor had de Zwitserse legende een tiebreak nodig, die hij met 7-2 naar zijn hand zette. In de tweede set moest Goffin meteen zijn opslag afgeven. Het leek de weerstand van Goffin te breken, want Goffin gaf in de tweede set meteen zijn opslag weg door drie dubbele fouten. Federer stoomde in geen tijd door naar 5-1. Goffin kon in de tweede set maar een keer zijn opslag behouden, op de opslag van onze landgenoot maakte hij het helemaal af: 6-1.

Goffin en Federer keken elkaar voor de negende keer in de ogen, onze landgenoot kon nog maar één keer winnen. Belgiës nummer 1 stond voor de twaalfde keer in zijn carrière in de finale van een ATP-toernooi, de eerste keer sinds de Masters van 2017. Hij heeft vier titels op zijn palmares: Metz en Kitzbühel in 2014, Tokio en Shenzhen in 2017.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News

Kirsten Flipkens verovert vijfde dubbeltrofee

Kirsten Flipkens heeft zondag aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson het dubbelspel gewonnen op het WTA-toernooi in het Spaanse Mallorca (gras/250.000 dollar).

De tweede reekshoofden wonnen in de finale met 6-2 en 6-4 van de derde reekshoofden Maria Jose Martinez Sanchez en Sara Sorribes Tormo uit Spanje.

© Photo News

Flipkens stond voor de elfde keer in de dubbelfinale van een WTA-toernooi, ze verovert haar vijfde dubbeltrofee. Met Larsson pakte ze ook al de eindzege in Linz (2018) en Seoel (2016). Flipkens en Larsson schopten het onlangs op Roland Garros tot in de halve finales.

Elise Mertens en de Chinese Zhang Shuai werden donderdag uitgeschakeld in de kwartfinales door de Zwitserse Belinda Bencic en de Slowaakse Viktoria Kuzmova.

Meer over Roger Federer