Jonge Duivels nu ook mathematisch uitgeschakeld op EK beloften door winst Frankrijk

Print
Jonge Duivels nu ook mathematisch uitgeschakeld op EK beloften door winst Frankrijk

Foto: EPA-EFE

Het waterkansje dat de jonge Rode Duivels nog hadden om als beste tweede door te stoten naar de halve finale van het EK voetbal voor beloften, is definitief weg. Frankrijk won immers zijn partij tegen Kroatië (1-0) zodat de jonge Duivels nu ook mathematisch niet meer tweede kunnen worden. En ook Engeland komt niet meer in aanmerking voor de tweede plaats zodat ook hun eventueel olympisch ticket niet langer kan worden overgenomen.

Bij winst van Kroatië hadden onze landgenoten nog een kansje gemaakt om als beste tweede naar de halve finales door te stoten. Daarvoor moesten ze zaterdagavond wel gastland Italië kloppen met twee goals verschil. Die theorie kan nu prullenmand in zodat onze landgenoten na de nul op zes nu enkel nog voor de eer de wei op moeten.

Eerder op de avond verloor ook Engeland van Roemenië. De Engelsen komen hierdoor niet meer in aanmerking voor een plaats in de top vier. Mocht dat wel het geval zijn geweest, dan zou de plaats van Engeland nog kunnen worden overgenomen aangezien zij niet als Engeland aan de Spelen kunnen deelnemen.