Olmense Zoo wordt omgedoopt tot Pakawi Park

Print
Olmense Zoo wordt omgedoopt tot Pakawi Park

Foto: BERT DE DEKEN

De Olmense Zoo wordt zaterdag officieel omgedoopt tot “Pakawi Park” tijdens een groot opendeurevenement waar ook Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) present tekent. Weyts liet de dierentuin bijna twee jaar geleden een maand lang sluiten omdat de directie had nagelaten tal van tekortkomingen rond dierenwelzijn zoals gebrekkige hygiëne en het ontbreken van schuilplaatsen aan te pakken. Intussen is er een nieuwe directie aan de slag en zijn er al verschillende vernieuwingen gebeurd.

De nieuwe naam moet volgens de dierentuin het keerpunt symboliseren dat is bereikt in de geschiedenis van het park, nu er volop werk wordt gemaakt van een vernieuwing van de dierenverblijven. “Dat gebeurt niet van vandaag op morgen, maar vraagt uiteraard wat tijd en extra investeringen”, klinkt het. “De bedoeling is ook om verder te bouwen op het bestaande verhaal: we blijven een gezellig en betaalbaar dierenpark gericht op families.” De naam Pakawi verwijst naar het Swahili voor katachtige. De Olmense Zoo staat al jaren bekend voor zijn verzameling grote katten zoals tijgers, leeuwen en luipaarden.

Tijdens de opendeurdag zaterdag staan er onder meer muziekoptredens en kinderanimatie op het programma, maar ook roofvogeldemonstraties en “voederpraatjes” over verschillende van de dieren.