AA Gent strikt Zweeds international Mikael Lustig van Celtic: “Leider die onze youngsters nodig hebben”

De transfer van Mikael Lustig naar AA Gent is rond: de rechtsachter komt over van Celtic. De 32-jarige Zweedse international was transfervrij en tekent tot 2022 in Gent.

ssg

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Winnaar en leider die onze youngsters nodig hebben”

“Hoewel hij reeds 32 is, speelde Lustig de afgelopen seizoenen steeds meer dan 40 wedstrijden voor Celtic”, verduidelijk Sportief manager Peter Verbeke de nieuwe aanwinst. “Daarnaast is hij nog steeds vaste waarde bij de Zweedse nationale ploeg. Nog belangrijker is dat hij ons kon overtuigen van zijn enorme drive om ook na acht opeenvolgende titels met Celtic voluit voor een nieuw project te willen gaan. Mikael heeft de winnaarsmentaliteit en de leiderschapskwaliteiten die onze ploeg, en zeker onze youngsters, nodig hebben.”

Lustig werd tussen 2011 en 2019 8 keer kampioen met Celtic en won er 4 bekers en 4 League Cups. Daarvoor won hij bij Rosenborg twee landstitels (2009 en 2010) en de Supercup. Als Zweeds international verzamelde hij al maar liefst 75 caps. Hij wordt er gezien als een vaste waarde in het nationaal elftal.

Lustig zal, net zoals bij Celtic, met rugnummer 23 spelen.

Bij Celtic namen ze afscheid van de verdediger met een knap filmpje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.