UNIZO Heers informeert en proeft

Print

Foto: Thierry Dekkers

Heers - Maandagavond 17 juni zakten 22 ondernemers uit Heers en Borgloon af naar domein Kitsberg om er een infosessie vennootschapsrecht bij te wonen. Enkele maanden geleden trad de nieuwe wet betreffende vennootschapsrecht in voegen en dat verdiende wel wat uitleg. Wijnmaker Daniel Medarts liet ons voor en na de infosessie genieten van zijn witte wijnen.

Na het aperitief verwelkomde Eric Dupain, voorzitter van UNZIO Heers, de aanwezigen en zette twee nieuwe leden in de kijker. Nadien nam Ann Lenaers KMO-adviseur bij KBC, het woord. In een klein uurtje legde zij de nieuwigheden van de vennootschapswet uit in klare en verstaanbare taal. De ondernemers luisterden geboeid en hadden achteraf de mogelijkheid om vragen te stellen.

Na deze leerrijke infosessie, bood Daniel Medarts vier van zijn wijnen aan waaronder Kitsberg Chardonnay, Kitsberg Pinot Gris en de fantastische Kitsberg Krachtig die de vergelijking met de beste bourgogne wijnen met glans kan doorstaan. Stuk voor stuk wijnen met een eigen smaak en karakter en elk een top product uit eigen streek. Een tevreden voorzitter blikte terug op een geslaagde avond.

“Na het ontspannende en feestelijke karakter van onze kick-off van halfweg maart kozen we nu voor inhoud”, zegt Eric Dupain. “Het is belangrijk dat we onze leden maximaal informeren over wijzigingen in de wetgeving. Met een boeiende spreekster, een topondernemer en een geweldige locatie zorgden wij voor infotainment: informatie en entertainment. Achteraf was er nog gelegenheid tot netwerken. Dat is de weg die wij met UNIZO Heers, binnenkort uitgebreid met UNIZO Borgloon, willen inslaan. Op 17 september stellen wij de samenwerking tussen Heers en Borgloon officieel voor. Voor deze samenwerking zakt zelfs nationaal gedelegeerd bestuurder van UNIZO, Danny Van Assche, af naar Heers en Borgloon. De officiële inhuldiging gebeurt op de grens van Heers en Borgloon gevolgd door een receptie en netwerkmoment.”

De afdeling UNIZO Heers kende de voorbije maanden een forse groei. “Eind december telden we 15 leden. Halfweg juni staat de teller op 32. Het toont aan dat de ondernemers vertrouwen hebben in de nieuwe wind én het advies en werk van de lokale en provinciale werking op prijs stellen. Ik ben daar bijzonder blij om”, besloot een tevreden voorzitter.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio