Bestuurder die meisje (14) zwaargewond achterliet, had rijverbod en was al veroordeeld voor vluchtmisdrijf

Print
Bestuurder die meisje (14) zwaargewond achterliet, had rijverbod en was al veroordeeld voor vluchtmisdrijf

Foto: rr

De man die verdacht wordt van het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek had een rijverbod en werd eerder al veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Donderdagochtend reed de man een 14-jarige meisje aan en pleegde vluchtmisdrijf. Het meisje is ondertussen niet langer in levensgevaar.

De 28-jarige man die donderdag is opgepakt naar aanleiding van het ongeval in Schaarbeek, wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het Brusselse parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel zou worden geplaatst voor opzettelijke slagen en verwondingen met vluchtmisdrijf, en in staat van herhaling. De man was immers al eerder veroordeeld voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf en had een rijverbod opgelopen. Hij mocht donderdag dus niet achter het stuur zitten. De wagen waarmee hij reed, was gehuurd maar op een andere naam.

Donderdagochtend reed een personenwagen een overstekend meisje van 14 aan op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat in Schaarbeek. De aanrijdende bestuurder pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf.

Donderdagnamiddag werd een verdachte aangehouden, meldt het Brusselse parket. “Hij zal in de loop van de avond verhoord worden. Na zijn verhoor zal de procureur beslissen of hij al dan niet ter beschikking gesteld wordt van het parket van de procureur des Konings te Brussel”, klinkt het.

Het is nog niet duidelijk of het meisje overstak via het zebrapad toen ze werd aangereden. “De precieze omstandigheden van het ongeval worden onderzocht”, aldus het parket. “Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die met het labo van de federale politie ter plaatse is gegaan.”

Het meisje verkeerde na de aanrijding in levensgevaar, maar intussen zou haar situatie stabiel zijn.