Eupen moet op zoek naar een nieuwe trainer: Claude Makelélé zet een stap opzij

Print
Eupen moet op zoek naar een nieuwe trainer: Claude Makelélé zet een stap opzij

Foto: BELGA

Claude Makelélé is niet langer trainer van eersteklasser KAS Eupen. Dat maakte de club bekend via haar website. De Fransman blijft wel verbonden aan de club. Tot het WK van 2022 in Qatar gaat hij zijn schouders zetten onder de sociale projecten van de club.

De Franse oud-international trainde Eupen sinds november 2017. Hij volgde toen de Spanjaard Jordi Condom op. Onder zijn hoede werd Eupen vorig seizoen twaalfde en het seizoen daarvoor vijftiende. Met het behoud werd twee keer de sportieve doelstelling behaald.

De 46-jarige Makelele kende een roemrijke spelerscarrière bij clubs als Real Madrid en Chelsea. Als hoofdcoach had hij tot voor zijn passage bij Eupen alleen ervaring opgedaan bij Bastia. Eupen wil echter een nieuwe aanpak proberen en daar hoort een nieuwe trainer bij. Makelélé vertrekt niet bij Eupen, maar krijgt dus een rol in het sociale team.

“Uiteraard vind ik het jammer Eupen te verlaten”, zegt Makelele. “Maar ik denk dat dit de juiste beslissing is voor beide partijen. Nu kan Eupen een nieuwe weg inslaan met een nieuwe aanpak. Il wil Eupen en zeker Andreas Bleicher (topman Eupen, red) bedanken om mij de kans te geven anderhalf jaar voor Eupen te werken. Ik wens mijn opvolger veel succes en kijk uit naar mijn nieuwe rol als ambassadeur voor sociale projecten.”

“Namens onze club wil ik Claude bedanken voor de goede samenwerking, zijn inzet, professionaliteit en succes tijdens zijn periode bij Eupen”, reageert bestuurslid Andreas Bleicher. “Claude heeft de afgelopen twee seizoenen een belangrijke rol gespeeld in het behoud. We hebben nu besloten om een ??nog meer ontwikkelingsgerichte focus te leggen en tegelijkertijd aantrekkelijk voetbal te spelen. Claude blijft echter verbonden aan onze club in een nieuwe rol. Hij zal tot het WK 2022 in Qatar onze ambassadeur zijn van enkele sociale projecten. We zullen de details daarvan binnenkort bekendmaken. Eupen zal binnenkort haar nieuwe hoofdcoach presenteren.”