Leerlingen van de Geluksvlinder presenteren programma van zeeklassen aan ouders

Print

Reppel

Bocholt - Na een intense voorbereiding van verschillende weken waren de leerlingen van de derde graad van De Geluksvlinder klaar om hun voorbereidingen en bevindingen met de ouders en grootouders te delen.

Op 24 juni vertrekken namelijk 15 leerlingen, waarvan 12 meisjes en 3 jongens op zeeklassen naar Oostende. Hotel Vayamundo zal daar hun thuisbasis zijn. Weken van voorbereiding gingen aan deze avond vooraf. In groepjes van 2 of 3 werden de verschillende thema's verdeeld. Met een werkblad vol vragen en met de ondersteuning van de juffen kon iedereen aan de slag. Een tekst en een powerpoint werd door hen samengesteld. Ook de inkleding van hun presentatietafel en het maken van een knutselwerk hoorden tot hun opdracht. Een algemene repetitie werd vooraf in de klas geoefend.

In 6 groepjes gaven de leerlingen uitleg over hun nakende reis naar de Belgische kust. Onze kust, van De Panne tot Knokke-Heist heeft heel wat te bieden. Naast strand en zee is er in de verschillende steden heel wat te beleven zowel op historisch als cultureel vlak. Ook het garnaalkruien of garnaalvissen werd uitvoerig besproken. Ouders konden zelfs van dat lekkere goedje proeven! Een bezoek aan Sealife zal zeker niet ontbreken. Uitleg over de verschillende soorten zeehonden, vissen en kreeften kwam hier aan bod.

Domein 'Raversijde' staat dan weer bekend om zijn oorlogsverleden. Overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, vooral loopgraven en bunkers, zijn er te bezichtigen volgens de groep van de jongens. Ook de haven van Oostende mocht niet ontbreken. Alle handel en wandel van de haven werd dan ook uit de doeken gedaan. De 'Mercator' incluis! Overnachten doen de leerlingen in hotel 'Vayamundo'. Naast slapen en eten kijken ze vooral uit naar allerhande activiteiten zoals zwemmen.

Het was een enthousiaste klasgroep, die met de tablet in aanslag een vlotte uitleg gaf. Menigmaal werden de leerlingen onthaald op een spontaan applaus. Het worden allemaal toekomstige juffen of meesters! Kortom een groep leerlingen om trots op te zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio