Okra Bocholt verkent Sauerland

Print
Bocholt - Drie dagen lang bezochten 41 leden van Okra Bocholt het mooie Sauerland in Duitsland.

Na een pittige busrit van 4 uur kwamen de Okra-leden aan in Sauerland: een zeer mooie streek, gekenmerkt door vakwerkhuizen en een prachtige natuur. "We bezochten eerst het bestekmuseum in Fleckenberg. Hier zagen we hoe een metalen plaat werd omgevormd tot bestek", vertellen de reizigers van Okra. "In de namiddag stond de glasblazerij in Willingen op het programma. Hier maakten we kennis met een eeuwenoude traditie van de glasblaaskunst. Professionele glasblazers toonden ons hoe een gloeiende glasmassa van 1300°C vorm en kleur krijgt."

De tweede dag bracht de Okra-leden naar de druipsteengrot van Billstein. "We bewonderden fenomenale kunstwerken gevormd door het druipend en doorsijpelend water. Een bezoek aan de Warsteinbrouwerij vond plaats met een elektrisch busje. De proeverij van het gebrouwen gerstenat bracht de nodige ambiance in de groep."

De laatste dag ging het tenslotte ons naar de skischans in Willingen, waar in februari 2020 het WK schansspringen plaatsvindt. "We eindigden onze driedaagse uitstap met een bezoek aan het voormalig hoofdkwartier van SS officier Heinrich Himmler in Wewelsburg. Het kasteel werd gebouwd in 1603 en in 1934 voor 100 jaar gehuurd door hemzelf. Na zelfvernietiging op het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het later gerestaureerd en ingericht als oorlogsmuseum. Dit betekende dan ook het einde van ons bezoek aan Sauerland. Het was leerrijk met vriendschappelijke ontmoetingen, mooi weer en nog zoveel meer."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio