Kleuters methodeschool Ondersteboven koken met zelf gekweekte groentjes

Print
Leopoldsburg - In de maand april mochten de kleuters van methodeschool Ondersteboven zoals elk jaar zaaien en planten. Met de hulp van André van Tuinhier leerden ze veel bij. Iedere dinsdag kwam hij naar de tuintjes van de kleuters kijken.

Wie onderhoudt de tuintjes? Dat doen de kleuters van methodeschool Ondersteboven allemaal zelf. Dankzij het water, de zon en veel liefde van de kindjes, zien we de spinazie, radijsjes, sla en zoveel meer groeien. "Zo proeven we van onze heerlijke aardbeien en wordt er wekelijks verse munt in de drankbussen gedaan", klinkt het op Ondersteboven.

"Maar wat doen we nu met al die verse groenten? We maken er slasoep en spinaziepuree mee. We zouden geen methodeschool zijn als we geen hulp van onze ouders zouden krijgen. Ze vliegen er meteen in. Tien kilogram aardappelen schillen, sla wassen, uien pellen, spinazie zuiver maken... Hoeveel liter soep hebben we nodig? Levend rekenen en handelen. We halen de natuur in onze klasjes. Het was een drukke voormiddag bij onze kleuters. Vol vitamines mochten we smullen van al dat lekkers."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio