thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

121 beagles op de tweede wandeling van Beagle@work

Op pinkstermaandag 10 juni organiseerde Beagle@work voor de tweede keer een beaglewandeling op de terreinen van Derbyclub in Opglabbeek. Vorig jaar kreeg de groep 45 beagles over de vloer, maar dit jaar werd dit aantal bijna verdrievoudigd.

Arnoldine Vandewal

Maar liefst 121 beagles en 25 andere honden kwamen met hun baasjes naar Limburg en ook tijdens deze editie kwamen ze van heinde en ver! Zo mocht de groep Beagle@work mensen van o.a. Knokke, (Zee)Brugge, Almere (NL), Nijmegen (NL) en Den Haag (NL) verwelkomen!

Onder een stralende zon stond mascotte Max de beagles en hun baasjes op te wachten. Eens aangekomen konden de beagles kennismaken met hun dubbelgangers en aan al de waggelende staarten te zien, genoten ze met volle teugen! Overal waar je keek, zag je beagles: groot, klein, dik, dun en er was zelfs een nest van 9 puppy's van een 8-tal weken oud aanwezig! Vanuit hun bolderkar kregen ze een belangrijke socialisatieles met nieuwe mensen, honden, geluiden en geuren!

Daarnaast kon de groep van Beagle@work ook enkele "beaglesterren" ontvangen! Zo was er Marie the Beagle (zusje van Louie the Beagle), bekend van de Facebookpagina's en Youtubekanalen "Louie the Beagle" en "Beagle Universe". Maar ook Lucy en Max, de beagle én de beaglemascotte van Tony Casier, kwamen helemaal vanuit Zeebrugge om aan de wandeling deel te nemen!

Nadat er een grote groepsfoto werd gemaakt, vertrok de groep voor een wandeling van 6km doorheen de prachtige natuur. Uiteindelijk was de volledige groep nét op tijd terug aan de kantine van Derbyclub, want plotseling gooide een korte, maar krachtige regenbui, roet in het eten! Met een half uur vertraging konden de beagles van Beagle@work hun talenten tonen, want ook dit jaar stond er een boeiende én gevarieerde demo op het programma.

Zo bewezen Rexa (7mnd!) en Nora dat ook beagles gehoorzaamheidsoefeningen kunnen uitvoeren, Juul en Mitch toonden belangrijke stuuroefeningen die tijdens het speurwerk uitgeoefend moeten worden, Cooper zocht én vond een verscholen slachtoffer en dat terwijl Tenkie een slachtoffer op hoogte aangaf. Pixie bewees dat ze over een uitstekende neus beschikt, want ze gaf razendsnel aan in welke ton er iemand verscholen zat. Moby wist op zijn beurt het publiek te charmeren met zijn knappe trucjes! Zo volgde hij vanop een afstand perfect de instructies van zijn geleider op, draaide rondjes, rolde van de ene kant naar de andere en werd "dood geschoten". Zo fier als hij is, gaf hij een knappe high five aan zijn baasje! Bailey sloot de demo af door razendsnel een agilityparcours af te leggen!

Het team van Beagle@work heeft tijd noch moeite gespaard om ook van de tweede editie een succesvol evenement te maken! Zo was er een groot scherm waar alle sponsors en toffe foto's en filmpjes van beagles te zien waren. Daarnaast kon er dankzij de steun van verschillende sponsors een losloopweide opgebouwd worden en tenslotte gingen al de honden die vooraf geregistreerd waren met een gepersonaliseerde dog tag én een zak vol met lekkers naar huis!

Het volledige team dankt al de aanwezigen en uiteraard ook alle vrijwilligers die zowel voor als achter de schermen de handen uit de mouwen hebben gestoken.Uiteraard een extra dankwoordje voor de sponsors van dit mooie evenement: CDDesign (Genk – www.cddesigns.be), De Mulder (Opglabbeek – www.de-mulder.be), Cosmo-pet (www.cosmo-pet.com), De Koriander (Zolder - www.korianderzolder.be), Maxi Zoo (Genk - www.maxizoo.be), Vriens (Zolder - www.vriensbvba.be), Edgard en Cooper (www.nl.edgardcopper.com) en Jaco Technics (Genk - (www.jaco-technisc.be)

Volg ons op Facebook: Beagle at work

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio