Verdediging neemt het onderzoek naar dood Genkse cocaïnedealer op de korrel

Tongeren / Genk -

Bij de vragenronde in het Tongerse hof van assisen werd dinsdag al snel duidelijk dat de verdediging van de 38-jarige Roberto S. het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 60-jarige cokedealer Antonio “Toni” Danti uit Winterslag (Genk) op de korrel ging nemen. Advocaten Katrien Van der Straeten en Charlotte Kennis richtten hun pijlen op de zaken in het onderzoek die in hun ogen niet of onvoldoende onderzocht zijn geweest.

LEES OOK: Speurder in zaak dodelijke cocaïneruzie: “Liquidatie vanuit Italiaanse maffia is fabeltje”

LEES OOK: Beschuldigde in zaak dodelijke cocaïneruzie: “Speurder hoopte dat ik foute antwoorden zou geven”

LEES OOK: Minnares en vrienden halen gsm’s en weegschalen weg bij doodgestoken Genkenaar

Dat leidde dinsdag tot een steekspel tussen verdediging en speurders, waarbij voorzitter Thys tussenbeide kwam. Meermaals was er vanuit de mond van Roberto S. te horen dat hij niets te maken heeft met de 52 steek- en snijletsels die op het stoffelijk overschot van Danti zijn vastgesteld. Hij verklaarde dat ook al tijdens zijn ondervragingen in april en mei 2012.

Nochtans is er een bloedveeg van de man aangetroffen op de trapleuning in het appartementsgebouw van Danti. Bovendien zaten zijn vingerafdrukken en DNA op een pakje in de lade van het nachtkastje van Danti, waar de dealer zijn “materiaal” bewaarde. Dat pakje leek op een pakketje coke maar het ging om een ingetapete deurbel. Roberto kon geen verklaring geven voor de aanwezigheid van zijn vingerafdrukken en DNA. Hij erkende wel dat hij meermaals bij Toni over de vloer kwam, die hij al van kindsbeen kende. Naar eigen zeggen snoven ze samen vaak een lijntje coke.

Nieuwe Video's