Zichen-Zussen-Bolder herdenkt slachtoffers Roosburgramp

Print
Riemst - Naar jaarlijkse gewoonte werden op maandag 10 juni, pinkstermaandag, de 18 slachtoffers van de groeveramp van 23 december 1958 herdacht.

Deze zwarte dag staat in het geheugen van menig Riemstenaren gegrift en mag nooit vergeten worden. Bij die instorting kwamen 18 mensen om, 17 mannen en 1 vrouw. Elf van hen zijn nooit gevonden en liggen dus in de groeve begraven.
Dit jaar was het toch wel iets speciaal. Aangezien deze herdenking voor de 60ste keer plaatsvond, sloegen alle verenigingen van Zichen-Bolder en Zussen de handen in elkaar. De weergoden waren de inwoners van Zichen-Zussen-Bolder ook dit keer gunstig gezind en bijgevolg kon de viering in openlucht plaatsvinden. De viering werd opgeluisterd door de parochiale koren van Zichen-Bolder en Zussen en werd voorgegaan door E.H. Paul Olaerts en E.H. Deken Jozef Lemmens. Tijdens de viering maakten de kinderen van de basisschool Bolder-Zussen witte rozen vast aan de achttien herdenkingsbomen en werden er verschillende bloemstukken neergelegd aan het monument. Ook uniek in de Riemsterse muziekgeschiedenis, speelden de vier muziekverenigingen - K.F. De Werkmanszonen, Harmonieorkest De Volksgalm, K.H. Broederband en K.H. Vreugd in Deugd - voor deze gelegenheid samen. Door deze jaarlijkse herdenkingsplechtigheid zullen de slachtoffers van de mergelramp nooit vergeten worden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio