Vettel krijgt steun van collega's, Ferrari overweegt beroep: "Dit is niet de sport waar ik ooit verliefd op werd"

Print
Vettel krijgt steun van collega's, Ferrari overweegt beroep: "Dit is niet de sport waar ik ooit verliefd op werd"

De discutabele fase tijdens de GP van Canada Foto: F1 - Instagram

Ferrari heeft de FIA laten weten dat het de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de straf die Sebastian Vettel opgelegd kreeg tijdens de GP van Canada.

LEES OOK. ANALYSE. Het meest besproken incident van het F1-seizoen maakt duidelijk: écht racen kan niet meer

LEES OOK. Formule 1 GP van Canada beslist na controversiële straf: Lewis Hamilton wint, woedende Sebastian Vettel zorgt voor ongeziene taferelen

 

Tijdens de GP van Canada kreeg Sebastian Vettel een tijdstraf van vijf seconden omdat hij volgens de stewards op een onveilige manier opnieuw de baan is op gekomen. Daarmee dwong hij volgens de stewards Hamilton 'van de baan'. 

Bij Vettel en Ferrari leidde de straf tot heel wat ongeloof. Door de tijdstraf van vijf seconden werd de race in Canada eigenlijk in een definitieve plooi gelegd en ging de overwinning naar Lewis Hamilton. De Brit kon immers binnen de vijf seconden van Vettel blijven.

Volgens Ferrari is Vettel niet op een onveilige manier terug op de baan gekomen en heeft de Duitser Hamilton ook niet van de baan geduwd. Ferrari heeft nu 96 uur de tijd om na de race een formeel beroep in te leiden. 

Opmerkelijk is dat volgens Art. 38.3 van het sportief reglement van de Formule 1 straffen zoals die van Sebastian Vettel niet tijdens de race aangevochten kunnen worden. Indien Ferrari daadwerkelijk een beroepsprocedure opstart, kan het Internationaal Hof van Beroep van de FIA het beroep onontvankelijk verklaren. 

Bij Ferrari zijn ze er echter van overtuigd dat er redenen zijn waardoor een beroepsprocedure wel degelijk mogelijk is en succesvol kan zijn.

Via sociale media deelden nogal wat voormalige F1-rijders hun mening:

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: