Red Panthers balen na tweede nederlaag tegen Oranje in Hockey Pro League

Print

De Belgische hockeyvrouwen hebben zondag ook hun tweede duel tegen Nederland in de Pro League verloren. De Red Panthers (FIH 13) gingen in ‘s-Hertogenbosch met 2-0 onderuit tegen de wereldkampioen en nummer 1 op de ranking.

Daags na het 1-2 verlies in Antwerpen hielden de Panthers lange tijd gelijke tred met Oranje. Na de eerste twee quarters was er nog altijd niet gescoord. De thuisploeg creëerde een rist kansen maar de Belgische defensie hield stand.

Na de pauze viel de treffer dan toch. Kort voor het einde van het derde kwart kwam Nederland na een penalty corner op voorsprong langs Frédérique Matla (44.). In de slotminuut (60.) maakte Caia van Maasakker er met een penalty corner nog 2-0 van.

Voor de ploeg van bondscoach Niels Thijssen was het de vijfde nederlaag in twaalf wedstrijden in de Hockey Pro League. In het klassement blijven de Panthers vijfde. De top vier plaatst zich voor de Final Four eind juni in Amstelveen. Nederland is als nummer 1 al zeker van kwalificatie.

Er volgen voor België nog duels in Duitsland (FIH 5, op 12 juni) en thuis tegen Nieuw-Zeeland (FIH 6, 16 juni), Australië (FIH 3, 19 juni) en Argentinië (FIH 4, 23 juni).

“Veel te makkelijke strafcorners”

“De twee wedstrijden leken sterk op elkaar”, vertelde Boon, de kapitein van de Panthers. “Net zoals zaterdag was het een heel moeilijke wedstrijd tegen een sterk Nederland. We hebben goed verdedigd, maar ik denk dat we - net zoals de scheidsrechters - veel te makkelijk die twee strafcorners hebben weggegeven.”

“Los daarvan wil ik niets afdoen aan hun overwinning. Het is voor wedstrijden zoals deze dat we meedoen aan de Pro League, zodat we vooruitgang kunnen boeken. Dit zal ons ook helpen voor onze laatste vier wedstrijden tegen Duitsland, Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië. De wedstrijd van woensdag tegen Duitsland zal cruciaal zijn om ons te plaatsen voor de Final Four in Amstelveen.”

Om 16u spelen de Belgische mannen in ‘s-Hertogenbosch tegen Nederland. Ook de Red Lions azen op revanche nadat Oranje de wereldkampioen zaterdag voor eigen publiek met 0-4 klopte.