De langste eettafel in Riemsterse dorpsrestaurants

Print
Riemst - Vanuit heel wat dorpsrestaurants in Limburg werd er van 31 mei tot 9 juni de Week van de Verbondenheid georganiseerd. Tijdens die week riep Bond zonder Naam iedereen op om aan te schuiven aan de Langste Eettafel.

Samen eten is niet alleen gezellig en lekker, het brengt mensen ook dichter bij elkaar. Dit jaar zetten ze in op eenzaamheid en armoede.
Ook de dorpsrestaurants van Riemst deden graag mee aan dit initiatief. De drie dorpsrestaurants van Riemst - Kanne, Riemst en Vlijtingen - zijn ondertussen geoliede machines geworden die op heel wat vrijwilligers kunnen rekenen. Want zonder vrijwilligers zouden de dorpsrestaurants niet kunnen bestaan.
Wekelijks schuiven gemiddeld een 260 personen aan in één van de drie dorpsrestaurants waar ze naast een lekker driegangenmenu ook kunnen genieten van een leuke babbel. Want voor sommigen is een goed gesprek soms belangrijker dan eten.
Nu zijn de dorpsrestaurants van Riemst nog open tot en met de laatste week van juni en dan gaan ze er voor twee maanden tussenuit, maar in de week van 2 september staan de vrijwilligers weer paraat en kunnen de Riemstenaren opnieuw komen genieten van een heerlijk menu in leuk gezelschap.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio