Brustem organiseert eerste stratenloop

Print
Brustem organiseert eerste stratenloop

Foto: Jo Gennez

Brustem

Sint-Truiden - Brustem maakt zich op voor de eerste Burchtloop, komende zaterdag. De restaurantdag die de vzw Burchtheem meer dan dertig jaar organiseerde, maakt plaats voor een loopwedstrijd. Ook Brustem gaat dus de gezonde en sportieve toer op.

“De voorjaarskermis – in Brustem steevast ‘klein kermis’ genoemd – zal er vanaf dit jaar een tikkeltje anders uitzien. Op zaterdagavond organiseren we onze eerste Burchtloop en iedereen kan deelnemen. De jeugd tot 12 jaar mag de spits afbijten. Voor hen zijn er vanaf half vijf ’s namiddags aangepaste loopwedstrijden van 200, 500 en 1.000 meter. Om halfacht geven we het startschot van de wedstrijden van 5 en 11 kilometer”, aldus Jaak Peyls, hoofd van de Burchtloop.
“De Burchtloop is een onderdeel van de Challenge Hesbignon, een kampioenschap van twintig wedstrijden die voornamelijk in de provincies Luik en Namen gelopen worden. Maar uiteraard is iedereen welkom om deel te nemen. Inschrijven kan de dag zelf nog vanaf 15 uur in zaal Burchtheem.”
Dat er heel wat Brustemnaren en sportievelingen uit naburige dorpen zullen deelnemen, staat buiten kijf. Al sinds eind maart volgen een kleine zeventig sportievelingen het programma ‘Start-to-Run’. In twee maanden bouwden ze hun conditie op om zaterdag de wedstrijd van 5 kilometer te kunnen lopen. Ook wie niet graag loopt, is welkom op Brustem kermis. De Brustemse verenigingen zorgen voor een natje en een droogje. De opbrengst gaat naar de het onderhoud van de gemeenschapslokalen waarvan de aangesloten verenigingen tegen een lage kostprijs gebruik van mogen maken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio