zaterdag 8 juni 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Achilles Bocholt grote slokop

Achilles Bocholt was vrijdagavond de grote slokop op het gala van Speler en Speelster van het Jaar. Bocholt pakte liefst zeven van de elf trofeeën. Serge Spooren en Edel Robyns kroonden zich tot Speler en Speelster van het Jaar en ook coaches Bart Lenders (heren) en Mathijs Woolderink (dames) en keeper Clem Leroy waren aan het feest. Damian Kedziora en Edel Robyns werden de eerste laureaten van de persprijs. Bocholt was afgelopen seizoen dan ook heer en meester. De mannen pakten voor de tweede keer de treble (BeNeleague-winnaar, landskampioen en bekerwinnaar), de vrouwen werden voor het eerst landskampioen en ook de ligaploeg (mannen) pakte de titel en promoveert naar tweede nationale. Keepster Edith Cochici (Sint-Truiden) en liga-spelers Jona Boiten (Hasselt) en Door Vandebeeck (NeLo) deden het gala nog meer Limburgs kleuren. Een overzicht.

Serge Spooren en Edel Robyns. Boumediene Belbachir

“Bekroning van prachtjaar”

Serge Spooren is de Speler van het Jaar. “De bekroning van een fantastisch seizoen”, reageert de opbouwer van Bocholt, die Tom Robyns opvolgt.

Jaar na broer Tom op één

Edel Robyns werd verkozen tot Speelster van het Jaar. De zus van Tom, die vorig seizoen de trofee bij de mannen won, haalde het vóór Sara Marteleur (Sint-Truiden) en haar zus Sam Robyns (Bocholt).

Nieuwe Video's