Italiaanse gemeenschap sluit Mariamaand af met processie

Print

Foto: Liliana Bertinato

Maasmechelen - Eindelijk was het zover, 31 mei, afsluiting van de Mariamaand. Een langverwachte dag voor de parochianen van de Italiaanse gemeenschap van Mariaheide, Maria Maagd der Armen.

Met grote vreugde in hun hart namen klein en groot deel aan de eucharistieviering, voorgegaan door EH. Gianfranco Falgari en EH. Guy Deltour. Onze Moeder was mooi versierd met rozen en leliebloemen, een waar wonder.

Begeleid door vele liederen en veel 'Viva Maria' ging de processie door enkele straten van Maasmechelen om onze Moeder in de hemel te eren. Hoe heerlijk om deze vurigheid te zien en hoe aandoenlijk om de kinderen te zien die rozenblaadjes strooiden. Enkele parochianen van de Poolse gemeenschap waren ook aanwezig met hun vlag van O.l.V., handgemaakt door zusters in Warschau. Zelfs de zon was van de partij. Zo laat O.l.V. ons zien hoeveel ze van ons houdt en hoe ze ons koestert.

Het moment van broederschap dat na de zegening plaatsvond in de parochiezaal van Mariaheide, deed ons allemaal voelen als kinderen van Maria. Onder het genot van een drankje en een pizzaatje werd er vrolijk gebabbeld en gelachen. Enkelen waagden zich zelfs aan een groepsdansje.

Het is mooi, maar ook moedig in deze tijd om de kracht en de wil te hebben om door te gaan met het overdragen van de tradities, vooral door zichtbare tekens die meer waard zijn dan veel woorden. Samen wandelen naar heiligdommen en deelnemen aan andere uitingen van volksdevotie, kinderen meebrengen of andere mensen uitnodigen, is op zichzelf een daad van evangelisatie. En we wilden het op deze manier in praktijk brengen.

Met een gevoel van vreugde hebben we voor volgend jaar afgesproken.

Meer foto's zijn te zien op de Facebookpagina: Missione Cattolica Italiana Maasmechelen (B).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio