Evenementenmanager nu zelf in de bloemetjes

Print
Evenementenmanager nu zelf in de bloemetjes

Foto: Jempi Trippaers

Centrum

Genk - Bijna dertig jaar lang had Jan Hendrix in Genk de sleutels in handen wat betreft het organiseren, bedenken en realiseren van alles en nog wat, wat ook maar enigszins te maken had met feesten, evenementen, parades en/of massa-bijeenkomsten. Maar vorige vrijdag werd Jan 'de zevende' - inderdaad momenteel ook de stadsprins van Genk - zelf in de bloemetjes gezet.

"Iedereen wilde altijd al 'vriend zijn' met Jan. Met Jan Hendrix kon je nu eens nooit of te nooit in onmin geraken," zegt zijn goede vriend Herman Roex. En ook een van Jan zijn nauwste medewerkers Jeleesa Vliegen beaamt Herman zijn woorden: "Mijne baas, echt. Maar ik heb dat zo nooit aangevoeld," zegt Jeleesa.

De creaties en uitvindingen van Jan Hendrix opsommen is onbegonnen werk. "Maar als we kijken naar de evolutie die de hoogdag van 1 mei heeft opgeleverd, mag Jan een fiere borst opzetten," benadrukt nog een andere medewerker van de dienst evenementen. "Denk ook eens aan de jaarlijkse Sint-Martinusstoet en sedert enkele jaren 'zijn' vurige vijvers. Ik denk dat ik in naam van heel de stad mag spreken als ik zeg dat we Jan hard zullen gaan missen in de toekomst."
Velen hopen dat Jan Hendrix niet op zijn lauweren zal gaan rusten maar toch nog wat hulp en wat leiding zal geven tijdens de komende organisaties. "Jan heeft recent nog de touwtjes in handen genomen tijdens de titelviering van KRC," zegt Jeleesa. "En ge weet, Jan is geen stilzitter, zo wil hij niet oud worden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Gelukkig maar voor ons", lacht Jeleesa.
Nog dit: tijdens de uitbundige evaluatie van de laatste 1 mei-viering liet Jan het achterste van zijn tong niet zien. "We zullen wel zien wat de toekomst brengt," zo bleef Jan neutraal in zijn slotwoord.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio